asseco murr

Peugeot a Citroën uvádí novinky na českém trhu

V druhé polovině května představily sesterské automobilky své horké favority, které oficiálně přichází k českým zákazníkům. Značka Peugeot se pochlubila kombi variantou modelu 308 s označením SW a Citroen manažerským modelem CX 5.

 

Výrazný design modelu Peugeot 308 SW
Nezaměnitelný model s elegantním profilem upoutá svou aerodynamickou siluetou a také dominantním novým logem, za nímž se ukrývá radar asistenčních systémů. Oproti předchůdci je kombík delší a nižší s prodlouženým rozvorem (+ 55 mm). Díky délce 4640 mm tak nabízí velkorysý prostor pro cestující a také pro zavazadla (v základu až 608 litrů).
Stejně jako hatchback 308, který byl představen v prvních měsících letošního roku, je i nový kombík vybaven inovovaným interiérem i-Cockpit, který nabízí mj. nový volant, 3D přístrojový panel a středový 10“ dotykový displej, dále pak asistenční systémy poslední generace pro větší bezpečnost.
Z pohonů na klasická paliva jsou k dispozici benzínové jednotky PureTech 110 k s 6st. manuální převodovkou a 130 k s manuální 6st. převodovkou nebo 8st. automatem. Dieselová verze BlueHdi 130 k je dostupná rovněž s oběma variantami převodovky. Plug-in hybridní verze poskytují výběr mezi silnějším modelem HYBRID 225 e-EAT8, který kombinuje benzínovou jednotku PureTech 180 (132 kW) a elektromotor 81 kW, a slabším HYBRID 180 e-EAT8 s motorem PureTech 150 (110 kW) a elektromotorem 81 kW.
Pro komfortní cestování je 308 SW opatřen systémem Air Quality System, který neustále monitoruje kvalitu vzduchu vstupujícího do kabiny a je schopen sám aktivovat recyklaci vzduchu. Z moderních funkcí zaujme bezdrátové propojení a zrcadlení smartphonu na displeji a přes Bluetooth je možné připojit dva telefony současně. Peugeot 308 SW je k dispozici v 7 barevných odstínech.

Citroën přichází s novou vlajkovou lodí C5 X
Originální model C5 X, který nabízí benzinové a plug-in hybridní verze, disponuje výrazným designem a komfortním interiérem. Spojuje v sobě eleganci hatchbacku s prostorností kombíku.
Aerodynamické linie karoserie zvýrazňuje dlouhá kapota a prodloužená linie střechy zakončená spojlerem. Prostorná kabina působí díky použitým materiálům a barevnému vyvážení velmi klidným dojmem. Zajímavá je vyšší pozice řidiče oproti klasickému hatchbacku, což bylo dosaženo zvětšením světlé výšky a velkým 19″ kolům. Exkluzivní aktivní systém Citroën Advanced Comfort, který díky kombinaci hydraulických dorazů s aktivně řízeným odpružením přizpůsobuje tuhost tlumení jednotlivých kol podle vozovky, zvyšuje celkový komfort.
V Česku se C5 X nabízí ve čtyřech úrovních výbavy (Feel, Feel Pack, Shine a Shine Pack) a v šesti barevných odstínech s pěti možnostmi dvoubarevného řešení.
Z motorizací jsou na výběr efektivní benzínové jednotky PureTech 130 a 180 s automatickou 8st. převodovkou, nebo plug-in hybridní verze 225 ë-EAT8, která kombinuje elektrický motor o výkonu 81,2 kW s benzinovým PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3.

Petr Kostolník
Foto: Peugeot, Citroën

 
Publikováno: 13. 7. 2022 | Počet zobrazení: 298 článek mě zaujal 70
Zaujal Vás tento článek?
Ano