asseco murr

Monitor před deformaci kolejnic

Britská společnost Yeltech vyvinula řešení pro preventivní monitoring a hlášení potřeby údržby – inteligentní kompaktní monitor teploty kolejnic udržuje vlaky v provozu během horkých letních teplot.

 
Kolejnice na přímém slunci mohou být až o 20 °C teplejší než vzduch. Při vystavení takovýmto teplotám se ocelová kolejnice roztahuje a je vystavena silném tlaku, který způsobuje velké problémy s výkonem a bezpečností, protože se zvyšuje riziko vykolejení. Sledování teploty kolejnic je proto velmi důležité pro stanovení bezpečné rychlosti jízdy vlaků, minimalizaci zpoždění a prevenci vybočení kolejnic.
Malé zařízení RTM (Rail Temperature Monitor) poskytuje inovativní řešení této kritické potřeby. Automatický systém umožňuje sledovat teplotu trati na dálku bez nutnosti pochůzek. V současné již 3. generaci využívá patentované technologie Yeltech pro vzdálený monitoring a upozornění jakékoli pověřené osoby, když je dosaženo kritické teploty kolejnice. Poskytuje stálým železničním manažerům a traťovým inženýrům neustále aktualizované údaje o teplotě trati, což jim umožňuje předvídat potenciální poruchy a vyhnout se nouzovým omezením rychlosti. Bezdrátové monitorovací zařízení využívá vlastní internetové řešení pro hlášení a zpracování alarmů a informační systém pro správu (YelCloud). Data předává na dálku v reálném čase.
Přenosná jednotka o hmotnosti 0,7 kg disponuje magnetickou deskou pro umístění a je ideální pro monitorování dočasných kritických míst. Napájení lithiovou baterií 3,6 V/13 Ah by mělo zajistit energii až na 3 roky nepřetržitého provozu při provozní teplotě –20 až +60 ºC.
 
Publikováno: 13. 7. 2022 | Počet zobrazení: 384 článek mě zaujal 106
Zaujal Vás tento článek?
Ano