asseco Aimtec murr

Nahradí pošťáky drony?

Tradiční britské poštovní doručovatele a typické červené poštovní schránky možná už brzy doplní fenomén reprezentující nejmodernější současné technologie – doručovací drony.

 
Britská poštovní služba Royal Mail má s drony velké plány při obsluze odlehlejších ostrovních destinací Spojeného království. Zkoumala jejich potenciál pro obsluhu vzdálených koutů země a připravuje systém automatizovaného leteckého doručování. Na vývoji technologie spolupracovala s logistikou dronů Windracers a za poslední rok a půl provedla několik samostatných testů s dvoumotorovými stroji schopnými nést až 100kg náklad.
Po úspěšných testech Royal Mail oznámila plány na 50 trvalých tras pro doručování drony, aby se zlepšila spolehlivost poštovních zásilek na ostrovní destinace. Její současné metody v těchto podmínkách zahrnují trajekty, letadla i pozemní vozidla a představuje si, že drony by měly zlepšit rychlost a efektivitu jejích operací. Spolu s elektrickými dodávkami chce snížit i uhlíkovou stopu.
Služba podléhá schválení britským úřadem pro civilní letectví. Zpočátku budou trasy zřízeny pro doručování pošty na určité ostrovy s flotilou 200 bezpilotních letounů, výhledově se počítá s půl tisícovkou dronů dopravujících balíčky do každého místa Spojeného království.
 
Publikováno: 13. 7. 2022 | Počet zobrazení: 525 článek mě zaujal 111
Zaujal Vás tento článek?
Ano