asseco Aimtec murr

Odolné styrenové produkty

Německý specialista v oblasti styrenů, společnost INEOS Styrolution, zavedl své první udržitelné řešení kategorie ASA (akrylonitrilstyrenakrylát). Osvědčený materiál s názvem Luran S je nyní k dispozici také jako verze ECO s až 50% obsahem biologického atributu.

 
Luran S je řada plastových produktů určených pro velmi náročné aplikace, zvláště doporučovaných pro použití ve venkovním prostředí. Díky vysoké odolnosti vůči UV záření a povětrnostním vlivům je ideální volbou pro řadu aplikací ve stavebním průmyslu a exteriérových aplikacích v automobilovém průmyslu. Výrazný podíl uplatnění tvoří také v průmyslu hraček, sportu a volného času.
Dlouhověkost materiálu vyplývající z jeho odolnosti vůči UV záření lze považovat za první krok k udržitelnému produktu, nicméně skutečná udržitelnost přichází až nyní s materiálem, který je založen na biologickém obsahu. A právě to je případ inovovaného řešení Luran S, kde je významným faktorem možnost uplatnění až 50 % biologického složení.
Proces bioatribuce je certifikován podle standardu ISCC PLUS a firma uvádí, že nové produkty Luran S ECO B, které jsou prvními bio atributovanými ASA materiály na trhu, nabídnou (v závislosti na zvolené třídě) až 58% snížení uhlíkové stopy ve srovnání s příslušnými produkty vyráběnými na bázi fosilních paliv a pomohou tak plnit stanovené cíle udržitelnosti.

Foto: INEOS
 
Publikováno: 12. 9. 2022 | Počet zobrazení: 264 článek mě zaujal 69
Zaujal Vás tento článek?
Ano