asseco Aimtec murr

Technologické novinky u značky Haas

Portfolio firmy Haas Automation rozšířily dva nové stroje, které firma představila nedávno na britském veletrhu MACH a které budou prezentovány i na podzimních strojírenských veletrzích IMTS a AMB.

 

Soustružnické centrum ST-28Y s osou Y nabízí velkou kapacitu s kompaktními rozměry. Kombinuje výhody odolné vřetenové hlavy A2-8 středně velkého výkonného soustruhu ST-35 s malým půdorysem kompaktního stroje ST- 25. Tato kombinace vytváří vysoce efektivní soustružnické centrum, které poskytuje výkonné řezání, aniž by zabíralo cenný prostor ve výrobní hale.
Přidání osy Y a vhodných nástrojů umožňuje frézovací operace, vrtání i závitování na čele i po obvodu obrobku, čímž se zvýší schopnost stroje. Specifikace nového soustruhu, který je vybaven revolverovou hlavou BMT65 s 12 nástrojovými pozicemi zahrnují i 305mm sklíčidlo, vektorové hnací vřeteno o výkonu 30 kW s 3200 ot./min.
Druhá novinka je přírůstek do řady nástrojových frézek řady Toolroom Mill-P s označením TM-0P, která může využívat jedno- nebo třífázové napájení. Podle výrobce došlo ke kompletnímu přepracování, zjednodušení a vylepšení každé součásti. Kompaktní frézka má automatický měnič nástrojů s 10 pozicemi, vřeteno s 6000 ot./min a pracovní prostor 508 x 305 x 406 mm.
Jde o nejmenší a cenově nejdostupnější nástrojovou frézku s přesným řízením Haas CNC s konverzačním programovacím systémem, který se snadno učí. Jednoduchá obsluha umožňuje ovládání i operátorům, kteří neznají programování v G-kódu. Frézka se podle výrobce dobře hodí do nástrojáren, kde potřebují jednoduché stroje pro druhé operace pro kompletaci dílů nebo forem, nebo pro školy, přičemž nezanedbatelnou výhodou je i malý zástavbový půdorys.

David Kostolník
Foto: Haas Automation

 
Publikováno: 12. 9. 2022 | Počet zobrazení: 272 článek mě zaujal 67
Zaujal Vás tento článek?
Ano