asseco Aimtec murr

Kapesní elektromobilita

Kompaktní elektrická přibližovadla, jako koloběžky či skateboardy, možná zanedlouho vystřídají ještě menší prostředky – elektrické brusle¸ které lze jednoduše připevnit na boty.

 

Konstrukci bruslí, které vyvinula hongkongská firma Airtrick, tvoří jednodílný rám z hliníkové slitiny, rychloupínací silikonové pásky s platformou pro nohy, čtyři gumová odolná kola, lithiová baterie (29,4 V/3 Ah) a 150W motor zadního náboje. Pomocí ručního bezdrátového ovládání lze volit ze čtyř rychlostních nastavení, kdy nejvyšší dá bruslím tempo až 27 km/h. Brzdění lze aktivovat pomocí ovladače nebo sešlápnutím gumových brzd ve stylu kolečkových bruslí.
Zařízení je schopno unést maximální hmotnost 100 kg a je navíc voděodolné (IPX3), což znamená, že vydrží stříkající vodu pod úhlem až 60 stupňů. Samotný pár bruslí má hmotnost 3 kg a lze je nasadit nebo sejmout z bot během několika sekund. Jsou vhodné pro nejrozšířenější velikosti bot v mužské i ženské škále. Výrobce uvádí dojezd na jedno nabití asi 15 km pro výkonnější verze A1-Pro a A1-Ultra, levnější model A1-Standard se 130W motorem nabízí max. rychlost 23 km/h a dojezd 10 km.

Foto: Airtrick

 
Publikováno: 12. 9. 2022 | Počet zobrazení: 423 článek mě zaujal 94
Zaujal Vás tento článek?
Ano