asseco Aimtec murr

OLED monitor lze nastavit do zakřiveného tvaru

Díky novince, která je výsledkem spolupráce firem LG a Corsair, je možné z plochého monitoru pro dokonalou pixelovou přesnost udělat zakřivený pro perfektní video.

 

Kromě toho, že je Corsair Xeneon Flex 45WQHD240 špičkovým 45“ ultraširokým OLED displejem s 4K rozlišením, lze jej doslova složit z plochého na zakřivený pomocí dvojice skládacích rukojetí na obou stranách obrazovky. Když je monitor, který využívá zobrazovací panel W-OLED firmy LG Display, fyzicky složen do zakřivené konfigurace, má neuvěřitelný úhel 800R, který je ještě zakřivenější než některé dražší herní displeje Samsung. Umožňuje ručně upravit zakřivení panelu od zcela plochého pro strategické nebo produktivní aplikace až po křivku 800R pro simulace a hry během pouhých několika sekund.
Toto zařízení, označované výrobcem jako první svého druhu na světě, se kromě unikátní ohybové funkce Xeneon Flex vyznačuje ultraširokým rozlišením 3440 x 1440 px při poměru stran 21 : 9. Tato kombinace velikosti obrazovky a poměru stran má za následek o 20 % větší plochu obrazovky než ultraširokoúhlý 49“ monitor 32 : 9 a o 81 % větší plochu obrazovky než 34“ ultraširoký monitor 21 : 9.
Samostatně podsvícené OLED pixely poskytují špičkový jas až 1000 nitů s kontrastním poměrem 1 350 000 : 1 a vynikající úrovně černé, což zajišťuje maximálně věrný a přesný obraz. Rychlá doba odezvy 0,03 ms GtG, doba zapnutí/vypnutí 0,01 ms pixelů a obnovovací frekvence až 240 Hz eliminují rozmazání pohybu. Propojitelnost zajišťuje sada dvojic rozhraní HDMI, DisplayPort a USB-C (dokonce i jack) na zadní straně, doplněná dvěma USB-A porty a sluchátkovým výstupem vpředu.
Xeneon Flex je plně kompatibilní s adaptivní synchronizací Nvidia G-SYNC a AMD FreeSync. Displej je opatřen speciálně vyvinutou antireflexní vrstvou pro snížení odlesků i odrazů, a vybaven ochrannou technologií LG Low Blue Light, která pomáhá snížit únavu očí i při celodenním sledování. Obsahuje i sofistikovaný systém prevence vypálení, který funguje, když je monitor zapnutý i vypnutý, a zajišťuje bezchybný obraz i po delším používání uživatelského rozhraní nebo operačního systému, takže si výrobce mohl dovolit tříletou záruku na vypálení a nulový počet mrtvých pixelů.

Foto: Corsair

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 247 článek mě zaujal 56
Zaujal Vás tento článek?
Ano