asseco Aimtec murr

Efektivnější vrtání děr

Další generace vrtáků Sandvik CoroDrill 860 s geometrií PM je určena pro obrábění materiálů ISO P, které tvoří dlouhé i krátké třísky, jako např. nelegované, nízkouhlíkové, nízkolegované a vysokolegované oceli nebo oceli na odlitky.

 

Monolitní karbidové vrtáky nové generace CoroDrill 860 nabízejí podle výrobce vyšší produktivitu při vrtání ocelí. Pokroková geometrie PM umožňuje vysoce produktivní vrtání děr v ocelích a současně přispívá i k výrazně delší životnosti nástroje.
Vrták CoroDrill 860-PM využívá novou nástrojovou třídu se zdokonaleným mnohovrstvým PVD povlakem (nanášeným odpařením z pevné fáze). To přináší nejen zvýšení odolnosti proti opotřebení, ale také zvyšuje produktivitu a snižuje náklady na obrobenou součást. Vrták by měl najít uplatnění zejména při použití v automobilovém a energetickém průmyslu, všeobecném strojírenství a při výrobě forem a zápustek.
Standardně jsou v nabídce k dispozici vrtáky průměrů 3–16 mm s hloubkou vrtání 3–8 x průměr vrtáku s vnitřním nebo vnějším přívodem řezné kapaliny a nástroje umožňující zkosení hrany vrtané díry. Rovněž jsou k dispozici nástroje vyráběné na zakázku, které si mohou uživatelé přizpůsobit svým specifickým požadavkům.
Pro další prodloužení životnosti těchto vrtáků a k zajištění udržitelnější strategie obrábění nabízí výrobce možnost využití programu renovace slinutých rotačních nástrojů. Firma rovněž sbírá vyřazené opotřebené nástroje na konci jejich životnosti v rámci recyklačního programu, tyto nástroje ze slinutých karbidů vykupuje a znovu je využívá k výrobě nových.

Petr Mišúr
Foto: Sandvik Coromant

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 216 článek mě zaujal 50
Zaujal Vás tento článek?
Ano