asseco Aimtec murr

Technologie řady ONE-E

Novinku ve své nabídce strojů představila korejská společnost LS Mtron v podobě vstřikovacího lisu ONE-170E, který charakterizuje superlativy spojujícími jeho přednosti, jako ultrapřesný s rychlým cyklem.

 

Řada elektrických a hybridních vstřikolisů ONE-E si získala pozitivní odezvu díky svým vynikajícím technologiím. Například u modelu 170E umožňují díky optimalizované konstrukci kloubového spoje čas cyklu sušení 1,49 s na základě upínací síly 170 tun prostřednictvím rychlého přepínacího systému High Cycle. Stroj tak dosahuje nejen přesnější výrobu, ale také o 30 % vyšší rychlosti.
Silnou stránkou je i provoz s nízkými vibracemi díky technologie CI-Curve zmírňující otřesy. Řízení křivky CI zlepšuje reprodukovatelnost výkonu tenkostěnných lisovaných výrobků nejen snížením vibrací stroje, ale také díky době zrychlení 20 ms.
Stroj vybavený servomotorem s nízkou setrvačností, digitálním siloměrem a lineárním vedením pro hnací část vstřikování minimalizuje jakoukoli deformaci desky během natlakování pomocí struktury Dual Center Press Die. Zároveň zlepšuje rozložení povrchového tlaku formy o přibližně 15 % (u stacionárních desek). Kromě toho má vstřikovací lis 170E vylepšený i akcelerační výkon a plasticitu díky adaptabilním šroubům se zvýšenými otáčkami, funkci monitorování upínací síly, automatické kalibrace upínací síly a automatického režimu nastavení nuly pro pružinovou formu.
Vysoký komfort obsluhy zajišťuje uživatelsky přívětivá konfigurace rozhraní, řešení AI formování a software pro automatickou kontrolu hmotnosti.

Petr Přibyl
Foto: LS Mtron

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 204 článek mě zaujal 52
Zaujal Vás tento článek?
Ano