asseco Aimtec murr

Vlastní vývoj v oblasti pneumatických prvků

Při výrobě pneumatických komponent z vlastního konstrukčního oddělení, používá společnost Stránský a Petržík, která působí v oblasti pneumatických prvků již 31 let, nejmodernější technologie.

 

Prvořadým cílem firmy je dodávat výrobky s vysokou kvalitou, dlouhou životností a příznivou cenou. Díky moderním technologiím dochází k neustálému zlepšování standardních prvků, ale i prvků, které vyrábí podle požadavků svých zákazníků. Pro jakýkoliv výrobek je zabezpečen plnohodnotný servis a také dostupnost náhradních dílů.
V portfoliu firmy lze najít více než třicet typových řad pneumatických válců. A to včetně upínacího příslušenství. Standardní pneumatické válce je dále možné konfigurovat dle potřeby zákazníka, například pro vysoké nebo nízké provozní teploty, materiálové odchylky apod., ale vždy jsou dodrženy normované rozměry. Samostatnou kapitolu tvoří možnost výroby pneumatických válců zcela podle speciálních požadavků. Při konstrukci těchto válců nebo pohonů je využito více než třicet let praxe v této problematice.

Rozváděče a elektrické pohony
Firma disponuje i kompletním sortimentem potřebným pro sestavení pneumatického a elektropneumatického obvodu. Novinkou jsou rozváděče vlastní výroby řady K, které obsahují kluznou jednotku. Jsou tedy zcela bez těsnicích prvků a kromě mnoha výhod je garantována výrazně vyšší životnost ve srovnání s rozváděči s těsněním. Rozváděče jsou dodávány v několika velikostech a mnoha variantách.
Úplnou novinkou jsou elektrické pohony vlastní výroby, které využívají upínací prvky i některé díly z pneumatických válců. Dodávány jsou s jednoduchým, spolehlivým a dostupným řízením rovněž české výroby.

CNC obráběcí centra
Od roku 2005 je společnost Stránský a Petržík také výhradním zástupcem tchaj-wanské firmy Fair Friend Enterprise, patřící do nadnárodní skupiny Fair Friend Group, která slučuje 54 výrobců obráběcích strojů a příslušenství.
Jedním z těchto výrobců je i značka FEELER, výrobce CNC vertikálních i horizontálních obráběcích center, která jsou v sortimentu společnosti Stránský a Petržík a jejichž servis zajišťuje nejen v České republice, ale i na Slovensku. Velkou výhodou při prodeji těchto obráběcích strojů je možnost fyzického předvedení ve vlastním showroomu v sídle firmy.
Novinkou v sortimentu jsou CNC obráběcí stroje COSMOS, které pojí špičková kvalita za přijatelnou cenu. Jedno z těchto center řady CVM800 bude vystaveno i na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, v expozici firmy v pavilonu P, kde je možnost detailního seznámení s parametry tohoto vertikálního obráběcího stroje.

www.stranskyapetrzik.cz
Foto: Stránský a Petržík

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 213 článek mě zaujal 58
Zaujal Vás tento článek?
Ano