asseco Aimtec murr

Panasonic představí sílu laserů

Automatizace Panasonic nachází své uplatnění téměř ve všech oblastech průmyslu. Společnost Panasonic Industry patří k inovátorům nejen v oblasti laserové techniky nebo řízení pohonů. Nicméně, v těchto oborech je nejvíce novinek.

 

Na Mezinárodním strojírenském veletrhu tak budou z této oblasti k vidění hlavně třífázové servomotory a laserové popisovací systémy. V plném provozu bude například laserový popisovací systém naživo popisovat nejen plasty, ale i kovy, samozřejmě za bezpečným krytem pracovní stanice. Proto nás můžete bez obav navštívit v naší expozici 46 v pavilonu G1.

Brána I4C – Lasery – GM1
Pod těmito tajemnými výrazy se skrývá to nejdůležitější, co bude k vidění na stánku společnosti Panasonic Industry. Komunikační brána I4C přináší téměř neomezené možnosti propojení. V automatizaci je dobré mít neustálý přehled nad parametry výroby. Ať se jedná o teplotu v rozvaděči, stav stroje, tlak vody, množství zplodin a mnoho dalších parametrů, tak právě přes komunikační bránu I4C se dostanete zabezpečenou cestou přímo k vašemu stroji či výrobní lince. Z notebooku, telefonu či tabletu budete mít k dispozici veškerá data ze všech čidel, kterými je daná technologie osazena. Navíc získáte obousměrnou komunikaci s definovatelnými úrovněmi práv přístupu. Jako administrátor, tedy s nejvyššími právy, máte plný přístup k řídicím systémům stejně jako byste stáli přímo u stroje včetně možnosti jejich programování.
Další klíčovou produktovou skupinou jsou lasery, které se rozdělují na technologii laserového svařování a laserového popisování. V expozici bude systém laserového popisování k dispozici k vašemu otestování. V bezpečné pracovní stanici bude probíhat popis plastů i kovů, a tak můžete na vlastní oči vidět, jak rychlý tento proces je. Laserový popis je zcela bezúdržbový a nepotřebuje jakýkoliv další spotřební materiál.
Poslední zmíněnou zkratkou je GM1 – jednotka řízení pohonů. Jde o kompaktní řídicí systém, v kterém se kombinuje řízení pohonů s funkcemi PLC, jako je polohování, síťová komunikace, I/O moduly, vysokofrekvenční čítač atd. Vše je integrováno do kompaktního provedení, a tak GM1 šetří místo v rozvaděči, snižuje náklady na programování i na propojení modulů a hlavně snižuje dobu odezvy na pouhých 0,5 ms. Na stánku bude tato malá krabička řídit pohyb šesti servomotorů, nicméně při plném využití dokáže v reálném provozu nezávisle ovládat až 32 os volnosti.

Další automatizační technika
Z dalších oblastí automatizační techniky se bude možné ve stánku Panasonic seznámit s přesnými laserovými senzory, komunikací IO Link, inteligentními elektroměry Eco Power Meter, ionizery pro odstranění statického náboje a také s PLC a dotykovými operátorskými panely.
Technický veletrh, jakým MSV vždy býval, je o objevování novinek, výměně názorů, anebo i jen o přátelském setkávání. Využijte tento čas a přijďte se do našeho stánku v G1/46 podívat. Omrknout novinky, probrat váš nový projekt, nebo třeba klidně i jen plánovat lepší zítřky. Na osobní setkání s vámi se těší

Tým Panasonic

Foto: Panasonic Industry

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 248 článek mě zaujal 52
Zaujal Vás tento článek?
Ano