asseco Aimtec murr

Tungaloy: Inovativní společnost pro inovativní výrobky

Neustálé zlepšování výrobních postupů s využitím nejnovějších technologií japonského výrobce nástrojů Tungaloy jde ruku v ruce s investicemi do výzkumu a vývoje, což umožňuje firmě nabízet neustále nové i inovované řady produktů pro zvyšování produktivity.

 

Nyní společnost Tungaloy představuje novou kruhovou frézu FixRMill, nejmenší přírůstky do rodiny dělových vrtáků DeepTri-Drill a nové karbidové materiály pro soustružnické destičky.

FixRMill zvyšuje produktivitu frézování
Vylepšená řada frézovacích nástrojů využívá nových kruhových břitových destiček FixRMill. Díky tomu se může pochlubit působivým výkonem a zároveň spolehlivostí nástroje při frézování tvarových ploch z nerezové oceli a dalších obtížně obrobitelných materiálů při 5osém obrábění.
Nové kruhové destičky, které jsou na zadní straně opatřeny zářezy zapadající do výstupků lůžka, zabraňují nežádoucí rotaci destiček při obrábění. Nejenže zářezy zabraňují otáčení destičky při velkém zatížení, ale pomáhají také obsluze správně využít celou řeznou hranu destičky. Destičky FixRMill jsou vhodné zejména pro obrábění forem, zápustek a dalších komplexních dílů.
V nabídce jsou ve velikosti 12 ve dvou geometriích: RQMT1204ENC8-MM a umožňují až osm poloh pro hloubku řezu až 1,4 mm a čtyři polohy při hloubce řezu do 6,0 mm. Dále lze využít destičky RQMT1204ENC6-MM, které mohou nabídnout až šest poloh pro hloubky řezu až 2,6 mm. MM je utvařeč třísek, který svojí pozitivní geometrií a robustností břitu vykazuje mimořádnou spolehlivost při různých řezných silách. Obě varianty destiček jsou kompatibilní se stejným tělesem FixRMill a díky možnosti velkého počtu otočení jsou náklady na řeznou hranu velmi nízké.
K dispozici jsou dva materiály destiček: Univerzální třída AH3135 poskytuje vynikající řezný výkon v celé řadě skupin materiálů a AH8015, která vykazuje vynikající výkon při obrábění obtížně obrobitelných materiálů.

DeepTri-Drill – nejmenší dělové vrtáky
Optimální geometrie břitových destiček DeepTri-Drill umožňuje oproti běžným pájeným dělovým vrtákům zvýšit řezné parametry, což zajišťuje zvýšení produktivity a bezpečnost procesu při vrtání hlubokých otvorů.
Úspěšná řada produktivních dělových vrtáků DeepTri-Drill byla rozšířena o tělesa s břitovými destičkami pro hluboké vrtání již od průměru 10 milimetrů. Tato nová tělesa jsou osazena jednostrannými destičkami ZSGT a díky vrtání otvorů o průměru již 10 milimetrů překonávají nejmenší dosud nabízený průměr 12 milimetrů.   
Nové destičky ZSGT jsou stejně jako stávající destičky DeepTri-Drill opatřeny děleným ostřím. Jeho funkce je rozdrobit třísky na malé kousky pro plynulý a bezpečný odvod z místa řezu. Díky tomu je sníženo riziko lomu nástroje způsobené hromaděním třísek v otvoru, které je při vrtání hlubokých otvorů malých průměrů kritické.
Destičky jsou k dispozici v třídě karbidu AH9130 s PVD povlakem, který byl vyvinut speciálně pro použití při vrtání otvorů. Tato jakost poskytuje dlouhou životnost nástroje a vynikající předvídatelnost v celé řadě materiálů, zejména v oceli a litině.
Díky těmto novým vrtákům lze provádět náročné aplikace, které vyžadují velké množství otvorů, jako jsou vodní kanály vstřikovacích forem, s výrazně zkráceným výrobním časem ve srovnání s tradičními pájenými dělovými vrtáky.

Nové materiály destiček pro soustružení
Portfolio karbidových matriálů určených pro obrábění korozivzdorné oceli bylo nyní rozšířeno o novinky AH6225, AH6235 a T6215. Rozšíření tak doplňuje již osvědčené karbidové materiály pro obrábění materiálů, jako jsou nerezové oceli, čímž je zaručen stabilní výkon nástrojů u všech operací obrábění.  
Karbidový materiál AH6225, který je navržen pro vynikající výkon ve všech operacích soustružení nerezové oceli, je určen zejména pro operace s kontinuálním až lehce přerušovaným řezem. Silný a odolný PVD povlak obohacený titanem a vysokou tepelnou stabilitou v kombinaci se speciálním karbidovým substrátem tak tvoří ideální materiál, který zajišťuje lepší odolnost proti lomu i plastické deformaci. Tato novinka tak zajišťuje dlouhou a předvídatelnou životnost nástroje.
Druhý karbidový materiál AH6235 s PVD povlakem se vyznačuje výjimečnou odolností proti lomu. Tato třída poskytuje mimořádnou spolehlivost při přerušovaných řezech a náročných soustružnických aplikacích s velkou hloubkou řezu. Silný a tepelně stabilní povlak zajišťuje vynikající řezný výkon i při obrábění materiálů se špatnou obrobitelností.
Nejnovější karbid T6215 s CVD povlakem byl navržen pro zajištění vynikajícího řezného výkonu při vysokorychlostním kontinuálním obrábění nerezové oceli. Díky tloušťce povlaku, který je 1,3krát větší než u stávajících karbidů, a extrémně tvrdé vnější vrstvě nabízí mimořádnou odolnost proti opotřebení při vysokorychlostním obrábění.

Michal Karkoš, Tungaloy
Foto: Tungaloy

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 258 článek mě zaujal 58
Zaujal Vás tento článek?
Ano