asseco Aimtec murr

MSV se zaměří na nové výzvy pro průmysl

Na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu, který se uskuteční od 4. do 7. října 2022 na brněnském výstavišti v doprovodu specializovaných veletrhů IMT, Plastex, Welding, Fond-ex a Profintech, se představí významné firmy ze všech průmyslových a strojírenských oborů.

 

Partnerem letošní veletržní akce bude francouzský region Auvergne-Rhône-Alpes, a jak sdělil ředitel MSV Michalis Busios: „Firmy projevily o prezentaci na letošním veletrhu zvýšený zájem. Vrací se také vystavovatelé, kteří se v loňském roce nemohli veletrhu zúčastnit kvůli pandemii. Tím se potvrzuje, že veletrhy jsou pro vystavovatele důležitou obchodní platformou.“

Nosné téma: Digitalizace průmyslu
Již potřetí bude součástí MSV také Digitální továrna 2.0, která se v pavilonu F zaměří na inteligentní digitalizaci v různých podobách. Projekt přiblíží technologie umožňující transformaci nejen průmyslového prostředí, ale i celé ekonomiky.
„Ve speciální expozici návštěvníci uvidí soubor digitálních a automatizačních technologií, exponátů i řešení, které se při správném využití stávají účinnou součástí výroby,“ řekl Michalis Busios. Prakticky se tak lze seznámit s myšlenkou druhé transformace české ekonomiky, jejímž výsledkem je zvyšování vnitřní efektivity výrobního procesu, energetické efektivity a efektivity využívání a sledování zdrojů.
Právě energetická udržitelnost se zařadí k hlavním tématům letošního strojírenského veletrhu. Zlatým partnerem projektu je společnost Siemens, která se bude věnovat zejména energetické flexibilitě, odolnosti výroby a roli, kterou zde hraje digitalizace. Zajímavý program nabídne také digitální stage, kde se uskuteční živé diskuze o tématech, jako umělá inteligence (AI), využití digitálních dvojčat nebo 5G sítě. Ve čtvrtek 6. října se bude konat mezinárodní konference s názvem Biomorfní průmysl, zaměří se na zformulování vize české ekonomiky za využití AI jako klíčového přístupu k digitalizaci na firemní i národní bázi.



Francouzský region: Partner veletrhu
Díky spolupráci s Francouzsko-českou obchodní komorou se stal francouzský region Auvergne-Rhône-Alpes partnerem letošního MSV. Jedná se o významný region s více než 8 miliony obyvatel a druhým nejvyšším HDP ve Francii. Zároveň jde o nejprůmyslovější oblast Francie, což potvrzuje i výrazný podíl pracovních míst v průmyslovém sektoru. Na MSV se bude region prezentovat formou vlastního stánku, jenž bude součástí Francouzského pavilonu v hale V.

Doprovodný program
První den veletrhu se uskuteční tradiční Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR, který nabídne dialog mezi zástupci průmyslu a vládních představitelů. Na MSV se vrací také komentované prohlídky s názvem MSV TOUR zaměřené na potenciál digitalizace a automatizace. Zájemci mohou opět využít i platformu Kontakt-Kontrakt, naplánovat si s předstihem jednání s firmami a svůj čas na veletrhu tak co nejefektivněji využít.
V pavilonu A2 návštěvníci najdou oblíbenou balicí linku Markem Imaje Packaging Live. Konat se bude i řada konferencí o aktuálních průmyslových tématech. Ve středu 5. října se odehraje Fórum aditivní výroby, které je největším setkáním zájemců o technologie profesionálního 3D tisku ve střední Evropě. Ve čtvrtek 6. října se uskuteční konference Plasty 2022 mapující nové technologie a postupy specifické pro plastikářský průmysl.
Novinkou je páteční program pro školy s názvem IndusTRY: Zkus to s průmyslem, jehož cílem je budoucí generaci ukázat průmysl v jeho nové moderní podobě.
„Mezi další témata doprovodného programu se řadí energetická stabilita, digitální transformace, blockchain nebo udržitelný rozvoj,“ doplnil Michal Svoboda, mluvčí MSV.



Technologické veletrhy
Společně s Mezinárodním strojírenským veletrhem se konají i specializované veletrhy IMT, Plastex, Welding, Fond-ex a Profintech. Veletrh bude denně otevřen od 9 do 17 hodin, poslední den do 16 hodin. Vstupenky jsou nejvýhodněji k dostání on-line na stránkách veletrhu www.msvbrno.cz.

Foto: BVV

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 308 článek mě zaujal 73
Zaujal Vás tento článek?
Ano