asseco Aimtec murr

Hyundai a Kia investují do polovodičů

Skupina Hyundai Motor Group (HMG), jejíž součástí je i značka Kia, oznámila investici do korejského start-upu BOS Semiconductors, který vyvíjí řešení typu systém na čipu (SoC), a očekává spolupráci směrem k polovodičům budoucí mobility.

 

Letos založená firma BOS Semiconductors si klade za cíl vyrůst v globální společnost bez výrobního závodu, vyhledávat a vyvíjet různé polovodičové technologie související s automobilovým průmyslem a spolupracovat s vývojáři a výrobci čipů, aby zajistila konkurenceschopné polovodiče pro automobilový průmysl. Vyvíjí systémové polovodiče založené na inovativních technologiích, jako jsou vysoce výkonné polovodičové prvky s nízkou spotřebou, procesory, grafické karty a vysokorychlostní signálová rozhraní, nezbytná pro automobilové polovodiče.
Pro tento podnik HMG využila druhý fond své otevřené inovační platformy ZER01NE, který vytvořila v únoru 2021 s Kia Corporation a Hyundai Motor Securities spolu s externími bankovními investory. Fond je využíván k aktivnímu investování do slibných start-upů, kterým podpoří její budoucí podnikání v oblasti mobility, jako je pokročilá letecká mobilita, ekologická vozidla, propojené automobily, umělá inteligence a robotika.

Foto: Hyundai Motor Group

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 321 článek mě zaujal 74
Zaujal Vás tento článek?
Ano