asseco Aimtec murr

ZČU se zaměřila na energie i e-mobilitu

V budově Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni se od srpna letošního roku otevřelo nové Energetické, konzultační a informační středisko – EKIS.

 
Ministerstvo průmyslu a obchodu udělilo plzeňské fakultě status EKIS na základě posouzení odbornosti týmu konzultantů. ZČU je tak aktuálně jedinou vysokou školou, která status EKIS a s ním spojenou dotaci MPO získala. Poskytuje bezplatné konzultace občanům, firmám i zástupcům měst a krajů ohledně všech oblastí využívání energií na stavbách, i jak s energiemi úsporněji nakládat. Specialisté poradí od výběru úsporného osvětlení přes vhodné zateplení, vytápění, plánování rekonstrukce až po velké projekty energeticky úsporných staveb.
Konzultace jsou bezplatné a nabízeny buď osobně, nebo on-line. Zájemci o osobní formu mohou navštívit přímo fakultu v Technické ulici 8 v Plzni, kde jsou konzultanti k dispozici vždy v pondělí a ve středu od 13 do 17 hodin (stejné časy platí i pro on-line videohovory). Střediska EKIS mohou pomoci také s podáním žádosti o dotace s potenciálem energetických úspor.
Nedávno univerzita podepsala memorandum zaměřené na výzkumné projekty týkající se elektromobility se společností Škoda Auto. Stala se tak jednou ze čtyř univerzit, s nimiž automobilka bude spolupracovat v oblasti výzkumu a vývoje se zaměřením na baterie pro automobilový průmysl.
 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 267 článek mě zaujal 67
Zaujal Vás tento článek?
Ano