asseco Aimtec murr

„Lampička“ zlepší pracovní komfort

Pod názvem ScreenBar Halo uvedla firma BenQ na trh unikátní přídavné osvětlení k monitoru, které zajistí kvalitnější světelné prostředí. Oslovit by mělo zejména technologické nadšence a náročné počítačové uživatelé.

 

Úspěšná předchozí řada světel k monitorům ScreenBar a ScreenBar Plus se od svého uvedení na trh v roce 2018 setkala s velkým ohlasem a názorně ukázala, jak může kvalitní osvětlení významně přispět ke snížení namáhání a únavy očí bez jakéhokoliv negativního vlivu na činnost prováděnou uživatelem na monitoru.
Nyní přichází nový systém v inovativním designu, který využívá patentovaný upevňovací klip, jímž lze světlo osadit k jakémukoli monitoru včetně zakřivených (podle výrobce se ScreenBar Halo hodí pro většinu zahnutých monitorů s poloměrem zakřivení 1000–1800R), a to bez nutnosti použití šroubů nebo lepení.
ScreenBar Halo nabízí funkci předního i zadního osvětlení, které lze nastavovat v různých úrovních jasu a teploty světla. Přední světlo zajišťuje intenzivní osvícení s jasem 500 luxů na 63 x 40 cm velké ploše stolu, zabraňuje odrazu od obrazovky, snižuje účinky nebezpečného vlivu blikání a modrého světelného spektra. Integrovaný snímač okolního osvětlení automaticky upravuje jas, zatímco bezdrátový ovladač umožňuje manuální ovládání jedním dotykem včetně změny režimů.
Zadní světlo je osazeno difuzorem rovnoměrně rozptylujícím světlo na velkou plochu za monitorem tak, aby vytvořilo příjemnou nerušivou atmosféru a eliminuje kontrast mezi monitorem a okolním prostředím. V případě zapnutí předního i zadního světla sníží přední světlo mírně svůj jas pro vyvážení celkového kontrastu.
Asymetrická optická konstrukce pro správný odraz světla díky průhledné čočce nakloněné v úhlu +16,5° osvětluje pouze stůl a zabraňuje odrazu od obrazovky. Světlo optického difuzoru je měkké a příjemné, jas a teplotu barev předního i zadního světla lze nastavit v krocích pomocí ovladače ve více než stovkách plynulých úrovní pro práci i zábavu.

Foto: BenQ

 
Publikováno: 27. 10. 2022 | Počet zobrazení: 245 článek mě zaujal 58
Zaujal Vás tento článek?
Ano