asseco Aimtec murr

Ohlédnutí za konferencí IT Forum 2022

Ve dnech 13. a 14. září 2022 se ve Wine Wellness Hotelu Amande v Hustopečích uskutečnil již 16. ročník konference IT Forum. Dvoudenního setkání, pořádaného společností TD-IS, se zúčastnila čtyřicítka odborníků, převážně z řad zákazníků TD-IS, s.r.o.

 

První den konference zahájil Pavel Mareš, jednatel TD-IS, představením společnosti a rozsahem služeb, které firma může zákazníkům včetně svých produktů nabídnout. Následně se soustředil na řadu procesů, které společnosti nemají pokryté a přitom mají značný potenciál pro zvýšení produktivity.

Příspěvky přednášejících
O implementaci PLM řešení informoval Daniel Komorous, zástupce společnosti Doosan Škoda Power, ve které má TD-IS svá řešení již 20 let. Značný ohlas vyvolala přednáška Milana Černého, který zhodnotil vývoj informačních systémů v průmyslových podnicích, a zda předpoklady při nasazování systémů splnily všechna očekávání. Porovnal rozpor mezi bouřlivým technickým rozvojem a rozvojem IT ve firmách. Naznačil, kam jde vývoj umělé inteligence a vytěžování dat z různých zdrojů.
Velmi zajímavým příspěvkem konference byla přednáška Ivo Matouška, který názorně ukázal možnosti generického modelování v Inventoru. O nasazení dalšího řešení z nabídky TD-IS pro správu dat – Vault Workgroup informoval Václav Jaščevskij ze společnosti Saint–Gobain Adrors CZ. Pod pokličku vývojovému týmu nechal nakouknout Aleš Tryml a představil novou generaci ERP systému společnosti TD-IS – EasyTechnology 2.
Časový harmonogram přednášek byl nabitý a první den konference zakončil Aleš Novosad, vedoucí IT oddělení ze společnosti Pethoo, která má více než 60leté zkušenosti s výrobou technických výlisků z plastů. Kromě zhodnocení dlouholeté spolupráce s TD-IS se s účastníky konference podělil i o zkušenost s hackerským útokem na jejich firmu. Opět se potvrdilo, že je nutné se o svá data bezpečně starat a že se to nestává jen, jak vídáme v seriálech, v nemocnicích či nadnárodních koncernech s miliardovými obraty.
Velmi kladně byl hodnocen neformální odpolední program. Díky příznivému počasí se konal na vinici v Horních Věstonicích a účastníci měli možnost na vlastní kůži poznat, co obnáší být vinařem. Soutěže ve střílení špačků, degustaci vín, poznávání vůní, natahování do koštýře, otázkový kvíz i možnost naplnit si své víno zpříjemnil úžasný výhled na západ Slunce. Neformální diskuse s účastníky konference probíhala i poté v hotelu, kde byl den ukončen předáním výher z tomboly.

Bezpečnost a obnova dat
Druhý den odstartoval program opět Pavel Mareš, tentokráte ale v zastoupení za nemocného Tomáše Kábu z VALUE 4industry s přednáškou na téma Využití EasyPLM, které je ve skupině 4Value nasazeno od roku 2005, nejprve pro správu dat z CATIA později i SolidWorks. V roce 2018 pak došlo k výraznému rozšíření zejména o kusovníky, technologické postupy a propojení se systémem pro plánování a řízení výroby.
Dále probíhaly otevřené moderované workshopy, kde si uživatelé vyměnili spoustu praktických tipů i rad z používání informačních systémů, získali detailnější informace o systémech a novinkách od konzultantů TD-IS. Předvedení základních funkcionalit systému EasyPLM se zaměřením na CAD prostředí, integrace a práce s kusovníky, předvedení možností customizace systému, ukázky vytvoření jednoduchého WFL procesu a jeho spuštění a vyřízení, řešení jednotlivých dotazů z praxe, jako např. metoda skeletonu, normalizovaných dílů apod. si vzali na starost David Brunner a Jiří Pipošiar. Vladimír Pfeffer představil univerzální technické prohlížeče Oracle AutoVue, Spinfire od Actife (týmová spolupráce nad jedním dokumentem, měření, poznámkování, projektová CAD informace bez CADu,).
Tečkou za konferencí byla diskuze s Petrem Márou nad bezpečností a strategií obnovy dat, která byla zařazena do programu vzhledem k loňskému velkému zájmu účastníků. Paralelně s workshopy probíhaly i konzultace s CAD týmem, který si připravil novinky v Autodesk produktech, využití CAD nástrojů pro usnadnění tvorby montážních a servisních návodů a katalogů, využití Autodesk Forge a Raster Design.
Konference otevřela řadu témat a možností spolupráce a jsme rádi, že i v době digitální jsme se mohli setkat naživo a už nyní se těšíme na další ročník.

Tým TD-IS
Foto: TD-IS

 
Publikováno: 27. 10. 2022 | Počet zobrazení: 288 článek mě zaujal 62
Zaujal Vás tento článek?
Ano