asseco Aimtec murr

KSP3 – Nová generace silových svěráků

Společnost SCHUNK byla prvním výrobcem, který uvedl na trh silové svěráky. Nyní rozšiřuje modulární systém TANDEM3 o novou generaci silových svěráků KSP3, které budou prezentovány i v expozici 36 uprostřed pavilonu F na MSV 2022 v Brně.

 

Nová řada silových svěráků rozšiřuje portfolio o širokou škálu variant. SCHUNK tak nabízí ve standardním sortimentu více řešení a služeb v oblasti upínání obrobků než jakýkoliv jiný výrobce a určuje směr použití při automatizovaném zakládání do stroje.  
V novém svěráku KSP3 upoutají na první pohled pozornost tři drážky. Především jsou to ale interní vlastnosti, kterými se modulární systém TANDEM3 odlišuje od svého předchůdce, neboť s novým portfoliem silových svěráků doplňuje SCHUNK stávající modulární systém TANDEM plus a doplňuje ho o varianty s dalšími technickými vychytávkami. Jedna z nich je možnost patentovaného monitorování pozice základních čelistí pomocí vtahovacího tlaku, další umožňuje průchod vzduchového systému přes čelisti. Monitorování čelistí nebo přítomnosti obrobku bylo dříve možné jen s velkým úsilím. Díky standardní integraci se tím otevírají nové oblasti použití v odvětví automatizovaného obrábění.

Nejvyšší upínací síla
KSP3 poskytuje další inovace. Díky integrovaným pružinovým sestavám u pneumatických svěráků disponuje vyšší upínací silou oproti stávajícím modelům. V případě přerušení přívodu vzduchu do svěráku je upínací síla zajištěna pomocí pružiny. Svěrák lze univerzálně použít tam, kde je požadováno procesně bezpečné upnutí konstantními a vysokými upínacími silami – primárně při automatizovaném zakládání do stroje.
Pomocí konzolové desky jej lze rychle a snadno namontovat na stůl stroje nebo umístit na upínací systém nulového bodu VERO-S a tím ušetřit vstupní náklady. Je ideální i pro 6stranné obrábění ve dvou upnutích. Dvoučelisťový svěrák je k dispozici v sedmi různých velikostech se standardním dlouhým zdvihem nebo pevnou čelistí.

Široká škála variant
Na výběr je celkem z 200 různých variant. Obrovská rozmanitost možností vybavení charakterizuje celý modulární systém TANDEM3. SCHUNK vyvinul pro nové řady i širokou škálu příslušenství, která zahrnuje mimo jiné univerzální upínací čelisti pro 3- a 5osé obrábění nebo standardní konzolové desky pro snadné upnutí.
S modulárním systémem rozšířil SCHUNK své již tak široké standardní portfolio o další upínací přípravky pro každý případ použití. Ve spojení se svým mnohaletým know-how může splnit každý požadavek zákazníka. KSP3 je základním kamenem pro modulární systém budoucnosti. Brzy je doplní další produkty, jako tříčelisťový upínač nebo elektrický upínač.

Gabriela Prudilová
Foto: SCHUNK

 
Publikováno: 31. 10. 2022 | Počet zobrazení: 332 článek mě zaujal 71
Zaujal Vás tento článek?
Ano