asseco Aimtec murr

Nejmenší vyfukovací stroj od PET Technologies

Rakouská firma PET Technologies představila v řadě vyfukovacích strojů AFP na PET lahve dvoudutinový stroj APF-Max 2L. Jde o nejmenšího zástupce této řady a vyrábí lahve o objemech od 200 ml do 3 litrů.

 

Řada vyfukovacích strojů APF-Max má modulární konstrukci, která umožňuje rychlou výměnu forem i typů předlisků. Všechny modely vyfukovacích strojů APF-Max jsou vybaveny speciálním krátkovlnným infračerveným topným systémem (NIR). Ačkoli to není běžná metoda pro segment vyfukovacích strojů na PET nádoby, topný systémem NIR rovnoměrně a rychle ohřívá vnitřní i vnější části stěny předlisku a zároveň snižuje spotřebu energie vyfukovací formy ve srovnání s konvenčními metodami, takže ohřev předlisku je účinnější, zatímco se spotřebuje méně energie. Výhodou je i kompaktní velikost ohřívače.
Řada zahrnuje modely, které dokážou vyrábět lahve o objemu od 200 ml do 8 litrů s průměrem hrdla 120 mm a rychlostí až 14 000 lahví za hodinu. V případě APF-Max 2L je to konkrétně výrobní výkon až 3600 lahví za hodinu o objemech od 0,2 do 3 litrů.
Kompletní portfolio PET Technologies zahrnuje škálu automatických nebo poloautomatických výrobních zařízení na lahve určené pro uskladnění nejrůznějších typů kapalin používaných v potravinářství i domácnostech.

Foto: PET Technologies

 
Publikováno: 20. 12. 2022 | Počet zobrazení: 216 článek mě zaujal 47
Zaujal Vás tento článek?
Ano