asseco Aimtec murr

ENGEL ukázal svůj nejmenší combi M design

Rakouský výrobce strojů a zařízení pro plastikářský průmysl, společnost ENGEL, představil na veletrhu K 2022 svůj vstřikovací lis e-motion 160 combi M pro výrobu ze dvou komponent.

 

Firma předvedla naživo, jak technologie vstřikolisu e-motion 160 combi M snižuje upínací sílu a stopu potřebnou k výrobě dvousložkových nádob na lékařské diagnostické vzorky. Stroj disponuje vstřikovacími jednotkami a horizontálním indexovacím stolem.
V prvním kroku vstřikovací jednotka na stacionární desce lisu vstřikuje černý PC materiál do 32dutinové formy, která tvoří primární část nádob s válcovými dutinami. Po prvním vstřiku se stůl otočí o 180 stupňů a druhá vstřikovací jednotka utěsní válce průhledným PC a vytvoří čočkovité kryty. Současně bude první vstřikovací jednotka vstřikovat černý PC do druhé formy pro výrobu další sady primárních dílů. Poté lineární robot vyjme dokončené dvousložkové nádoby a vloží je do zásobníků, kde je druhý robot překryje mezivrstvou, aby je bylo možné naskládat do krabic.
V případě nového stroje je to poprvé, co výrobce nabízí konfiguraci combi M s takto malou vstřikolisovou jednotkou. Pro plastikářské výrobce bude k atraktivním výhodám novinky patřit nepochybně o plnou pětinu menší zástavbový půdorys, než je možné dosáhnout u konfigurace s vertikálním otočným stolem – což by vyžadovalo vstřikovací lis s asi 309 tunami upínací síly, na rozdíl od e-motion 160 se 176 tunami.
Toto efektivní využití prostoru je zvláště cenné v prostředí čistých provozů, kdy by měla novinka najít významné uplatnění. Technologii combi M lze použít pro dvousložkové lisování nebo pro zdvojnásobení výkonu při použití dvou stejných forem.

Foto: ENGEL

 
Publikováno: 20. 12. 2022 | Počet zobrazení: 187 článek mě zaujal 54
Zaujal Vás tento článek?
Ano