asseco Aimtec murr

Nová kulová fréza

Americký výrobce nástrojů IMCO Carbide Tool uvedl na trh nejnovější kulovou frézu Pow-R-Arc pro konturování a srážení hran při nejvyšších možných rychlostech i rychlostech posuvu.

 

Tento všestranný nástroj pro hladké řezání a povrchové úpravy v obrobcích s odlišnými materiály je dostupný se 6 nebo 8 břity. Vyznačuje se pokročilými geometriemi a povlakem nové generace pro rychlejší posuvy, vyšší mazivostí, spolehlivým odvodem třísky a dvojnásobnou nebo delší životností oproti jiným testovaným nástrojům.
Řeže a dokončuje v jednom průchodu kalené kovy až do 62 HRc, hliník, nerezovou ocel, nízkouhlíkovou ocel a superslitiny, jako jsou slitiny s vysokým obsahem niklu, kobaltu, chromu a titanu. Osvědčil se jako vysoce účinný u nízko- i vysokorychlostních strojů a je doporučován pro 5osé obrábění. Je nabízen i s dlouhým dříkem pro práci v hlubokých kapsách a snadnější manévrování kolem vodicích kolíků forem.
Při testech v praktickém nasazení ve výrobě řezání oceli P20 a nízkolegované oceli 4140 vykázala nová fréza téměř pětinásobnou rychlost (450 ot./min) a schopnost provést hrubování i dokončování pomocí stejného nástroje se zkrácením doby cyklu na polovinu a více než dvojnásobnou životnost nástroje oproti použitým konkurenčním řešením. V materiálu A2 při 60 HRc poskytl nový 8břitý nástroj s použitím stejné hodnoty krokového posuvu v 3D obrysový řez 5krát rychleji ve vysoké kvalitě, se sotva viditelnými rýhami a velmi malým množstvím dokončovacích prací.

Foto: IMCO Carbide Tool

 
Publikováno: 20. 12. 2022 | Počet zobrazení: 286 článek mě zaujal 69
Zaujal Vás tento článek?
Ano