asseco murr

Diskrétní čipy GPU pro AI, hry a video

Společnost Intel oficiálně uvedla na trh svou novou řadu výkonných diskrétních grafických čipů (GPU) kategorie Data Center GPU Flex.

 

Nová řada přichází nedlouho poté, co zhruba před měsícem začala dodávat některé ze svých diskrétních procesorových jednotek Arctic Sound-M pro datová centra významných partnerů. Nové grafické desky jsou založeny na grafických procesorech firmy Intel s označením Arc Alchemist a jsou zaměřeny na různé aplikace datových center, které zahrnují vysoké vytížení, zejména pro AI, hry a video.
Řada grafických karet Data Center GPU Flex zahrnuje dvě základní nabídky. Jednu zaměřenou na výkon a pokrytí náročné pracovní zátěže a druhou navrženou pro extrémně husté nasazení. Jednočipová Flex Series 170 je založena na jednom GPU ACM-G10 s až 32 jádry Xe (odpovídá až 4096 stream procesorům) a 16 GB paměti a je zaměřena na pracovní zátěž vyžadující maximální výkon. Dvoučipová karta Flex Series 140 nese dvě GPU ACM-G11 s 16 jádry Xe a 12 GB paměti a je zaměřena na stroje s vysokou hustotou.

Foto: Intel

 
Publikováno: 3. 3. 2023 | Počet zobrazení: 180 článek mě zaujal 44
Zaujal Vás tento článek?
Ano