asseco murr

Chcete-li energii, opřete se do pedálů

Mezi řadou novinek z dílny společnosti Acer zaujal jeden netradiční produkt. Zařízení eKinect BD 3, což je něco jako domácí elektrárna v podobě populárního rotopedu.

 
Pedály a generátorem elektřiny vybavený pracovní stolek využívá energii vytvořenou šlapáním k nabíjení notebooků či jiných elektronických zařízení. Jde o ekologický stůl, který kromě výroby energie pro spotřební elektroniku bez uhlíkové stopy umožňuje si při práci na počítači pořádně protáhnout svaly.
Horní plocha je dostatečně velká, aby se na ni pohodlně vešel notebook i s myší a dalšími periferiemi. Sedadlo i výšku stolu lze nastavovat podle individuálních potřeb a uživatel má k dispozici dvojici portů USB-A a jeden s rozhraním USB-C, jejichž prostřednictvím je možné nabíjet různá mobilní zařízení.
Podle výrobce umožňuje hodina nepřetržité „jízdy“ při 60 otáčkách za minutu vygenerovat 75 W elektrické energie využitelné k nabíjení elektroniky, takže uživatelé mohou pracovat a zároveň zůstat aktivní.
Doprovodná aplikace eKinect poskytuje v reálném čase informace o délce jízdy, vzdálenosti i rychlosti a zároveň udává odhadovaný počet spálených kalorií a wattů, které při šlapání vznikly. Pro přesnější informace mohou jezdci ve svých profilech v aplikaci zadat osobní údaje, jako je výška, hmotnost, pohlaví a věk. Aplikace zaznamenává i historii tréninků, aby bylo možné sledovat pokroky a porovnávat výsledky v čase. Na evropském trhu by se novinka měla objevit v červnu letošního roku.
 
Publikováno: 3. 3. 2023 | Počet zobrazení: 164 článek mě zaujal 38
Zaujal Vás tento článek?
Ano