asseco murr

GrindTec nově v Lipsku

Mezinárodní veletrh obrábění a broušení nástrojů GrindTec letos s novým pořadatelem, na novém místě a s osvědčeným optimalizovaným konceptem.

 

Letošní ročník veletrhu GrindTec s Leipziger Messe jako novým organizátorem, se bude konat od 7. do 10. března 2023 v prostorách Lipských veletrhů, což může být pro naše strojaře dobrá zpráva, neboť Lipsko je pouhých zhruba 250 km od Prahy.
Odborný svaz FDPW (Fachverband der Präzisionswerkzeugmechaniker), který stál u zrodu veletrhu, zůstane nadále ideovým a odborným garantem GrindTec. Veletrh dříve pořádaný v Augsburgu se od letošního roku bude konat souběžně s osvědčenou veletržní dvojicí Intec a Zuliefermesse v Lipsku.
Intec patří mezi přední veletrhy kovoobrábění v Evropě, a Zuliefermesse je jedním z nejvýznamnějších evropských dodavatelských veletrhů. GrindTec jako nezávislá, kompaktní výstava bude probíhat paralelně s oběma veletrhy. Společně budou tvořit  vysoce výkonnou veletržní síť, která dokonale odráží celý hodnotový řetězec kovoobrábění a od které lze očekávat mnoho synergických efektů.
„Silné ukotvení Lipska v oblasti obecného strojírenství a výroby strojírenských zařízení, stejně jako v automotive, nabízí vynikající výchozí pozici pro další růst jednoho z nejdůležitějších míst setkávání v odvětví nástrojových technologií. K tomu se přidává vynikající geografická poloha lokality v rámci Německa i Evropy," zdůrazňuje Uwe Schmidt, prezident FDPW.
„Jsme pevně přesvědčeni, že GrindTec bude pokračovat v úspěšném příběhu s novým organizátorem, užším fokusem na technologie ručního a průmyslového broušení nástrojů a svým jasným zaměřením: Od uživatelů pro uživatele," říká prof. Wilfried Saxler, výkonný ředitel FDPW.
Od letošního roku poprvé v Lipsku od 7. do 10. března a poté vždy v lichých letech bude GrindTec zaměřen na odborné uživatele. Kovoobráběcí společnosti, které používají výrobní stroje a nástroje a vyžadují vlastní vnitropodnikové řešení brusné techniky, zde najdou to, co hledají. To stejné platí i pro profesionální brusírny nástrojů a výrobce nástrojů, kteří hledají vybavení pro své podniky a nabízené služby.
Mezi vystavovatele patří dodavatelé systémů pro výrobu nástrojů, výrobci brusek pro výrobu a obrábění nástrojů, výrobci brousicích a srovnávacích technologií, jakož i dodavatelé strojních periferií a společnosti z oblasti procesní technologie. Nabídku doplňují procesní periferie, software i výzkum a vývoj.
České firmy se této veletržní akce mohou zúčastnit za velmi výhodných finančních podmínek v rámci společného stánku České republiky na veletrhu Zuliefermesse 2023 pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu.

Petr Kostolník
Foto: FDPV

 
Publikováno: 3. 3. 2023 | Počet zobrazení: 212 článek mě zaujal 51
Zaujal Vás tento článek?
Ano