asseco Aimtec murr

Barvověštec Lucidiris

Singapurská firma DSM Engineering Materials představila pod názvem Lucidiris nový nástroj pro predikci barev a mechanických vlastností poháněný umělou inteligencí.

 

Lucidiris umožňuje předpovídat výrobcům plastů barvu a mechanické vlastnosti polymerních sloučenin po přidání barevných složek. Podle vyjádření firmy tak novinka pomáhá firmám zkrátit dobu uvedení na trh při vývoji barev vysoce výkonných materiálů.
Nejmodernější patentově chráněná technologie AI usnadňuje vývoj materiálových receptur s cíleným optickým vzezřením a zároveň zajišťuje mechanické vlastnosti. Umožňuje také předpovědět rozsah potenciálního barevného prostoru, který lze vytvořit v rámci kritických mechanických vlastností a předepsat barevné přísady, které se mají přidat do polymerní sloučeniny, aby byly splněny cílené požadavky. Lucidiris byl primárně vyvinut pro několik vysoce výkonných materiálů, ale bude rozšířen i na spektrum řady dalších, včetně těch na recyklované bázi a znovu použitých.
Lucidiris zásadně mění vývojový cyklus design-build-test-learning pro zákaznické aplikace materiálů. Tento nejmodernější digitální nástroj založený na umělé inteligenci posiluje silné stránky ve vývoji barevných materiálů a umožňuje čelit náročným výzvám v oblasti opětovného použití oběhových materiálů. Jde o další krok k rychlejšímu a jednoduššímu vývoji produktů prostřednictvím pokročilých digitálních řešení.
„Kombinace lidské inteligence se strojovým učením umožní dostat se k úspěšným receptům s mnohem menším počtem opakování, a tedy s mnohem kratší dobou vývoje pro naše zákazníky,“ řekla Angelika Schmidt, globální manažerka R&T pro výkonné polymery, DSM Engineering Materials.

Foto: DSM Engineering Materials

 
Publikováno: 17. 3. 2023 | Počet zobrazení: 163 článek mě zaujal 41
Zaujal Vás tento článek?
Ano