asseco Aimtec murr

EcoVadis: Zlato pro ENGEL

Ve světovém měřítku se společnost ENGEL řadí k průmyslovým podnikům s nejvyšší mírou udržitelnosti. Potvrzením je aktuální žebříček udržitelnosti na platformě EcoVadis, kde získala zlatou příčku.

 

EcoVadis je světově největší poskytovatel žebříčků udržitelnosti. Tyto žebříčky zahrnují data více než 90 000 podniků a zaměřují se vždy na globální dodavatelské řetězce. Hodnotí se ekologické, sociální a také etické aktivity podniku.
Zlepšením umístění ze stříbrné na zlatou pozici je tak společnost ENGEL v současnosti jediným výrobcem vstřikovacích strojů se zlatým oceněním.
„Jako rodinná firma myslíme při veškerém našem konání na další generace. Tento základní postoj zavedl již zakladatel naší firmy a dodnes je velmi angažovaně rozvíjen všemi generacemi jednatelů podniku a všemi zaměstnanci,“ říká Dr. Stefan Engleder, CEO skupiny ENGEL (na obrázku vpravo).

Zelená elektřina
V oblasti životního prostředí, což je jeden z bodů proběhlého auditu, je společnost ENGEL na špici, kam se řadí jen jedno procento všech hodnocených průmyslových podniků. Posuzovaná kritéria zahrnují mnoho aspektů, počínaje opatřeními na ochranu životního prostředí přes certifikace až po uhlíkovou stopu. To zahrnuje také to, že společnost ENGEL již všechny světové pobočky nechala certifikovat podle normy ISO 14001 a ISO 9001 a využívá velmi mnoho zelené elektřiny.
Ve svých rakouských závodech má firma 100procentní podíl zelené elektřiny, část si i vyrábí pomocí fotovoltaiky, ale probíhají také zkoušky s jinými alternativními zdroji energie, jako je např. využití geotermie.
Právě téma vody ukazuje, jakou mírou se EcoVadis zabývá detaily. V závodě Schwertberg odebírá ENGEL vodu z řeky Aist, která teče kolem závodu. K tomu zde vybudovali uzavřený obvod neumožňující ztráty a kontaminace.
Velmi dobré umístění v žebříčku EcoVadis podtrhuje velkou odpovědnost společnosti ENGEL za životní prostředí i celou společnost, a současně také posiluje zaměření tohoto strojírenského podniku pro budoucnost.

Foto: ENGEL

 
Publikováno: 17. 3. 2023 | Počet zobrazení: 161 článek mě zaujal 37
Zaujal Vás tento článek?
Ano