asseco Aimtec murr

Elektrická novinka řady ONE-E

Firma LS Mtron rozšiřuje svou řadu nejrychlejších vstřikovacích strojů korejské provenience o prémiový elektrický model ONE-140E, který bude představen na březnovém veletrhu KOPLAS 2023 v jihokorejském Goyangu.

 

První vstřikovací stroj LS Mtron byl uveden v roce 1969 strojní divizí společnosti GoldStar (nyní LG Group) a firma během posledních 50 let rozšířila své oblasti působnosti jak na domácím, tak i mezinárodním trhu díky neustálému technologickému pokroku a inovacím v oblasti kvality. Vyvinula i speciální stroje, které vyhovují rychle se diverzifikujícím výrobním prostředím (např. IBM, IML, CPM, dvoubarevné aplikace atd.), jako jsou vysokorychlostní vstřikovací lisy s vysokou specifikací řady ONE a ONE série E. V souladu s digitální a průmyslovou érou 4.0 je průkopníkem v nové oblasti chytrých vstřikovacích strojů a lisovacích řešení.

Korejský expres
Řada ONE-E představuje prémiové vstřikovací stroje, které jsou vhodné pro špičkové obalové produkty a využívají vysoce přesné technologie vstřikování. Nově představený model ONE-140E je vysokorychlostní ultrapřesný elektrický vstřikovací stroj, který poprvé v Koreji dosáhl doby suchého cyklu 1,49 s.
Podle výrobce se nová elektrická řada ONE-E, která se vyznačuje vysokou reprodukovatelností designu a komplexní povrchovou úpravou prostřednictvím přesného vstřikování, může pochlubit vynikající specifikací produktu a technologií ovládání i ve srovnání s kalibrem vyspělých japonských výrobců. Zejména rychlá C/T pod 3 sekundy u kelímkových výrobků umožňuje efektivní výrobu, u které firma očekává, že bude dobře přijata zákazníky vyrábějícími obaly.
Řada ONE-E využívá strukturu dvojité středové lisovací matrice k minimalizaci deformace formy při současném posilování, což má pozitivní zpětnou vazbu v průmyslu vstřikování plastů díky zlepšenému rozložení tlaku na čelní straně formy (33% zlepšení oproti pevné desce) a prodloužení životnosti formy. Přepínací mechanismus byl optimalizován tak, aby zvýšil poměr rychlosti připojení o 30 %, zlepšil výkon při vysokých cyklech, přesnost lisování a snížení dopadu provozu s nízkými vibracemi pomocí řízení CI-Curve.
Kromě toho má tato řada zlepšené zrychlení, zvýšenou plasticitu díky adaptabilním šroubům s vyššími otáčkami a řadu funkcí zvyšujících komfort uživatelů, jako jsou např. monitorování upínací síly pomocí senzoru táhla, automatickou kalibrací upínací síly a funkci automatického režimu nastavení nuly pro pružinovou formu.

Chytřejší vstřikování
Novinka se vyznačuje funkcí CSI4.0 (Connected and Smart Injection), která zákazníkům umožňuje flexibilně implementovat chytré vstřikování v továrnách a rychle se přizpůsobit změnám, které přináší čtvrtá průmyslová revoluce a digitální transformace. Její fáze jsou: primární fáze sběru dat, fáze analýzy dat, technologie zpracování velkých dat a fáze AI, která aplikuje inteligentní data z tohoto procesu.
Funkce CSI4.0 je kategorizována a provozována jako komplex chytré výroby, chytrých strojů, umělé inteligence a chytrých služeb.
Smart Production zahrnuje funkce, jako je inteligentní monitorování prostřednictvím mobilního přístupu, který umožňuje správu kdykoli a kdekoli, monitorování a řízení procesů v reálném čase prostřednictvím inteligentního řízení výroby, inteligentní rozpoznávání forem, umožňující okamžitou kontrolu, a aplikace výrobních informací prostřednictvím QR kódu formy s inteligentním ovládáním periferních zařízení. Toto řízení zahrnuje všechna periferní zařízení prostřednictvím řídicí jednotky vstřikovacího stroje a inteligentního datového rozhraní, aby vyhovovala datovým potřebám zákazníků.
Smart Weight Control a Smart Remote Service jsou nabízeny s cílem učinit stroje inteligentní s chytrými službami a aby automaticky upravovali podmínky procesu s korigováním hmotnosti lisovaného produktu. Stroj používá software k detekci změny hmotnosti lisovaného produktu, což poskytuje výhodu zkrácení doby offline servisu.
Vstřikovací systém syntetizuje technologii umělé inteligence do optimalizace procesu vstřikovacího stroje a je vůbec první aplikací umělé inteligence do technologie vstřikování. Skládá se z AI Weight Control, který detekuje změny hmotnosti lisovaného produktu pomocí měřiče hmotnosti, a AI Molding Assistant, což je systém odvození podmínek AI, účinně zkracuje dobu potřebnou ke stabilizaci počátečního procesu prostřednictvím úpravy učení a napodobování vysoce kvalifikovaných odborníků na lisování.

Josef Vališka
Foto: LS Mtron

 
Publikováno: 17. 3. 2023 | Počet zobrazení: 165 článek mě zaujal 39
Zaujal Vás tento článek?
Ano