asseco Aimtec murr

Senzor tlaku taveniny

Na veletrhu K představila firma Kistler Instrument nový piezorezistivní snímač tlaku taveniny, který dokáže měřit tlak i teplotu v opravdu extrémních podmínkách.

 

Piezorezistivní snímač tlaku taveniny s označením 4004A má přední průměr pouhé tři mm, takže může měřit tlak i teplotu v přímém kontaktu s taveninou ve vstřikovacích tryskách v systémech s horkými vtoky a malých extrudérech ve 3D tiskárnách.
Jeho konstrukce umožňuje použití v aplikacích zahrnujících plasty vyztužené vlákny, stejně jako v průmyslu lékařských přístrojů a balení potravin. Vzhledem ke svým kompaktním rozměrům může být instalován v malých tryskách bez kritických změn v chování vstřikování.
Mezi jeho hlavní výhody patří zejména přesné měření umožňující lepší monitorování procesu. Díky schopnostem senzoru měřit tlak mohou uživatelé odhalit problémy, které naznačují anomálie, jako jsou usazeniny v malých tryskách nebo zpětný tok taveniny. Dostupné rozsahy měření tlaku činí až 1000 barů pro aditivní výrobu a 2500 barů pro vstřikování. Maximální teplota, kterou lze měřit, je u nového senzoru 350 °C.

David Kostolník
Foto: Kistler Instrument

 
Publikováno: 17. 3. 2023 | Počet zobrazení: 162 článek mě zaujal 37
Zaujal Vás tento článek?
Ano