asseco Aimtec murr

Nová řada VCN zvládá široké spektrum obráběcích úloh

„Od těžkého až po vysokorychlostní obrábění a vše mezi tím,“ charakterizuje společnost Yamazaki Mazak nový přírůstek do svého portfolia v podobě vysoce výkonného vertikálního obráběcího centra s označením VCN-500.

 

Ve spojení s rozsáhlým souborem funkcí vytvořených pro splnění nejrůznějších požadavků uživatelů z řad průmyslových výrobních firem představuje model VCN-500 novou generaci vertikálních obráběcích center Mazak.
Nový přírůstek poskytuje maximální úroveň přesnosti, kvality i výkonnosti a přináší nejnovější digitální technologii a řídicí systém pro zvýšení produktivity bez ohledu na požadovaný úkol. Jak zdůrazňuje výrobce, stejně jako ostatní stroje řady Mazak byl i nový model VCN-500 navržen s ohledem na automatizaci s možností automatického otevírání předních nebo bočních dveří, rozhraní pro robota a přípravu pro hydraulické a pneumatické upínání.
Vybavena řídicím systémem Mazatrol SmoothG představuje novinka vysoce výkonné vertikální obráběcí centrum s velkorysým pracovním prostorem, což dokumentují pojezdy os x/y/z 800/500/550 mm. Vysokorychlostní 22kW vřeteno s 15 000 ot./min, jímž je stroj osazen ve standardní konfiguraci, nabízí vysokou produktivitu pro širokou škálu aplikací. K dispozici je i volitelné 30kW vřeteno s 18 000 ot./min s integrovaným motorem pro zvýšený řezný výkon (jehož součástí jsou kuličkové šrouby s chlazením zajišťující dlouhodobou stabilní přesnost po dlouhou dobu provozu) a jako opční výbava je nabízeno i ultrarychlé vřeteno disponující 60 000 nebo 80 000 ot./min pro provádění operací superfinišování.
Ve výbavě VCN-500 je dvouramenný automatický výměník nástrojů s vačkovým pohonem, se zásobníkem řízeným servomotorem na 30 nástrojů jako standard, s možností 48 nebo 60 nástrojů pro zvýšenou flexibilitu a produktivitu stroje.
Servomotory s přímým pohonem nabízejí vynikající přesnost i opakovatelnost, vylepšené parametry zajišťují i vysoce tuhá lineární válečková vedení používaná na všech lineárních osách, která poskytují lepší přesnost polohování ve srovnání s kluzným vedením. Tím je zajištěna stabilní přesnost obrábění.
K výrobcem zdůrazňovaným výhodám stroje patří i jednostranné dveře s velkým oknem pro pohodlné ovládání a snadný přístup, které výrazně usnadňují obsluhu centra.

www.mazakeu.cz
Foto: Mazak

 
Publikováno: 17. 3. 2023 | Počet zobrazení: 183 článek mě zaujal 47
Zaujal Vás tento článek?
Ano