asseco Aimtec murr

KION expanduje na vodíkový trh

Globální intralogistická skupina KION Group bude pro své průmyslové vozíky vyvíjet a vyrábět vlastní systémy palivových článků. Do této technologie plánuje investovat více než 11 mil. eur.

 
Už letos na jaře se chystá uvést na trh vlastní 24V systém palivových článků pro skladovou techniku a dodat i první vysokozdvižné vozíky s těmito systémy.
„Nyní bude KION Group jediným výrobcem vysokozdvižných vozíků a skladového zařízení na evropském trhu s vlastními palivovými články, už nyní registrujeme obrovskou poptávku od našich zákazníků,“ říká Rob Smith, generální ředitel KION Group.
Kromě toho společnost zprovozňuje i vlastní výrobu vodíku ve svém závodě v německém Aschaffenburgu, kde většinu vysokozdvižných vozíků se spalovacími motory, které jsou v současné době v závodě v provozu, nahradí hybridní systémy s palivovými články.
Značky sdružené ve skupině KION se technologii vodíku a palivových článků věnují již dlouhodobě. Například dceřiné firmy Still (realizuje vodíkové projekty pro různé typy vozíků již od roku 2003) a Linde Material Handling se na tuto technologii zaměřuje již od roku 1997.
 
Publikováno: 17. 3. 2023 | Počet zobrazení: 244 článek mě zaujal 58
Zaujal Vás tento článek?
Ano