asseco Aimtec murr

Nástrojový systém se čtyřmi řeznými jakostmi

Ve frézovacím programu společnosti Boehlerit je k dispozici nástrojový systém DELTAtec 90N Tang s tangenciálními vyměnitelnými břitovými destičkami, které umožňují lehký a stabilní řez.

 

Frézovací systém DELTAtec 90 Tang obsahuje čtyři jakosti řezných materiálů. Slinuté karbidy BCP25M a BCP35M jsou určeny pro obrábění ocelí, jakost BCM40M pro obrábění nerezových materiálů a jakost BCK20M pro obrábění litiny. Tyto jakosti jsou dostupné s osvědčenými geometriemi a řeznými hranami. Systému s řeznou hranou ve tvaru šroubovice umožňuje vytvořit měkký řez s co nejlepším rozložením řezných sil, navíc dochází díky speciálnímu rozdělení zubů k výraznému snížení vibrací při obrábění.
Rohové frézy DELTAtec 90N Tang jsou určeny pro hrubování ocelí a litinových materiálů a přesvědčí překvapivě lehkým řezem s mimořádně stabilními řeznými vlastnostmi. Čtyřhranné VBD zaručují vysokou produktivitu a nízké náklady na nástroje.
Systém tangenciálního frézování byl rozšířený o břitové destičky velikosti 9 mm. Portfolio tak obsahuje různé varianty frézovacích hlav, jako jsou nástrčné a stopkové frézy se standardními délkami, i s prodlouženým provedením stopky XL. Rozsah průměrů nástrčných frézovacích hlav je v rozmezí 40–80 mm, každý průměr se dvěma různými zubovými mezerami. Stopkové frézy jsou dostupné v průměrech 20–32 mm.
Axiální a radiální provedení frézovacího systému DELTAtec 90N Tang bylo upraveno podle frézovacího základu břitové destičky LNMX 13. Tento systém nabízí vysokou hospodárnost díky velkým rychlostem posuvu i při malých průměrech řezných nástrojů. Velká pozornost byla věnována zhotovení řezného lůžka a robustnosti břitové destičky, která zabezpečuje spolehlivost řezného procesu a ochranu proti lomu destičky. Výsledkem jsou čtyři řezné hrany se sníženými náklady na břit a s maximální stabilitou při obrábění pod úhlem 90° s přizpůsobenými jakostmi řezného materiálu.
Pro své vynikající vlastnosti a vysokou účinnost lze tento nástrojový systém použít pro obrábění všech běžných ocelí, litin i nerezových materiálů. Díky geometrickému konceptu umožňuje rohové i tvarové frézování, šroubovité zanořování a frézování plných drážek.

www.boehlerit.cz
Foto: Boehlerit

 
Publikováno: 1. 5. 2023 | Počet zobrazení: 289 článek mě zaujal 51
Zaujal Vás tento článek?
Ano