asseco Aimtec murr

Systém Tool Supply od společnosti CERATIZIT - Nástroje k dispozici 24/7

Proces nákupu nástrojů může být v mnoha malých i středních výrobních podnicích výraznou administrativní zátěží. Řešení Tool Supply může tuto administrativní zátěž výrazně snížit a uspořit náklady s tímto spojené.

 

Společnost CERATIZIT patří mezi přední dodavatele nástrojů pro třískové obrábění. Pro vyšší standard obsluhy a správy s hospodařením nástrojů nabízí zákazníkům, již od roku 2000, systém Tool Supply. Jedná se o ucelený systém zásobování nástroji, který využívá výdejní automaty Tool-O-Mat (TOM) s řízeným výdejem nástrojů podle uživatelského požadavku.  
Momentálně má firma instalovaných více než 1200 systémů Tool-O-Mat ve 23 zemích. V nabídce pro naše zákazníky máme několik typů těchto výdejních automatů, z nichž si mohou vybrat to nejvhodnější řešení s ohledem na jejich provozovnu a požadavky.

Typ TOM 840
V tomto automatu najde místo až 840 různých produktů. Velikosti skladovacích míst jsou přizpůsobené rozměrům jednotlivých produktů a zaručují maximální efektivitu a využití. Navíc nabízíme možnost individuálního designového ztvárnění – zákazník si může vybrat preferované provedení výdejního automatu z pěti různých designů. Denní kontrola odběrů a stavu zásob u jednotlivých nástrojů, stejně tak i servis doplňování ze strany společnosti CERATIZIT, zajistí, že jsou vaše nástroje připravené, kdykoliv jsou zapotřebí. Fakturace za odebrané nástroje je vždy ke konci kalendářního měsíce.

Typ TOM 80
Tento moderní systém pro výdej nástrojů pojme až na 80 různých produktů. Pomocí dotykového displeje si můžete rychle zvolit příslušný nástroj. Neztrácíte tak čas náročným vyhledáváním v katalogu. Flexibilně konfigurovatelné zásuvky dokonce umožňují skladování těžkých produktů, které se při odběru spolehlivě přesouvají do výdejního boxu pomocí výtahu. K jedné řídicí jednotce lze připojit až čtyři automaty. Tím se docílí nejenom mimořádné úspory místa, ale zároveň lze v případě potřeby zvýšit i skladovací kapacitu.
Stejně jako u našich dalších systémů pro výdej nástrojů máte i v případě systému Tool-O-Mat 80 vždy jistotu, že vám nikdy nebude chybět nástroj, který budete nutně potřebovat. Přebíráme za vás doplňování produktů a postaráme se o to, abyste měli vždy k dispozici svůj standardní nástroj.
Nově umožňujeme kombinovat výhody obou typů a propojit tak TOM 840 a TOM 80. Vždy jeden typ jako řídicí jednotka s ovládacím displejem a druhý typ pak jako rozšíření skladovacích míst, takže zákazník má k dispozici více skladovacích pozic a pozice pro větší i těžší nástroje v rámci jednoho řešení.

Servis komplexně
S výdejními automaty nabízíme zákazníkům servis, který jim zajistí, že mají vždy k dispozici ten správný nástroj v okamžiku, kdy ho potřebují. Zároveň mají obstarávání nástrojů v podstatě bez starostí i nákladů, protože o celý proces se staráme my. Zákazník tak má k dispozici komplexní služby pro třískové obrábění od jednoho dodavatele, jednu kontaktní osobu, cílené školení svých pracovníků pro práci s novými nástroji a uživatelsky příjemný systém objednávání. Kontinuální servis zajišťují zaměstnanci Ceratizitu. Postarají se o naskladnění a přiřazování produktů, okamžitou aktualizaci pro evidenci nejnovějších produktů, pravidelnou optimalizaci sortimentu a o zajištění inventury.
Vzhledem k tomu, že systém Tool-O-Mat je vedený jako konsignační sklad, probíhá fakturace za nástroje až po jejich vydání z automatu. Tím, že pro řízení zásob není potřeba žádný personál na straně zákazníka, objednávka se generuje automaticky, odpadá příjem zboží i náklady na dopravu. Tím optimalizujeme a snižujeme náklady, které zákazníci mají spojené s objednáváním nástrojů.
Máme permanentní přehled o stavu nástrojů v Tool-O-Mat a v okamžiku, kdy je potřeba je doplnit, přijde do servisního střediska informace a servisní technik se postará o doplnění. V případě, že by došlo k nečekanému výdeji většího množství kusů od jednoho nástroje, a hrozilo by, že by tato položka v automatu byla odebraná kompletně, zabezpečí CERATIZIT urgentní doplnění této položky během následujícího pracovního dne.

Absolutní dohled
Úspěch systému Tool-O-Mat je založen na jednoduchosti jeho použití, úspoře nákladů a schopnosti zákazníků sledovat spotřebu nástrojů prostřednictvím pravidelných výstupů. Jednou z klíčových výhod systému Tool-O-Mat je kontrola zásob dle stanoveného minimálního množství. Tím uživateli nehrozí odstávka stroje z důvodu nedostupnosti nástroje. Každý nástroj, který byl vydán, je vždy přiřazen konkrétní osobě a lze jej přiřadit konkrétní zakázce. To přináší absolutní kontrolu a dohled nad hospodařením s nástroji. Konečné účtování nákladů je přesnější a lze snadno odhalit a řešit problémy spojené s vysokou spotřebou nástrojů. Přístup každého uživatele je umožněn pomocí vlastní čipové karty a je možné i definovat přístupová oprávnění k jednotlivým nástrojům pro jednotlivé uživatele.
„Neustálým rozvíjením systému Tool-O-Mat pomáháme našim zákazníkům využívat svůj rozpočet v oblasti řezných nástrojů s maximální efektivitou a zároveň ušetřit cenný čas,“ říká obchodní manažer společnosti CERATIZIT pro Českou a Slovenskou republiku Jan Úlovec.
Systém Tool-O-Mat byl navržen pro malé a střední podniky, nicméně je vysoce ceněn coby nástroj pro jakýkoliv podnik bez ohledu na jeho velikost nebo objem spotřebovaných řezných nástrojů. Přínos je v porovnání stejný, ať se jedná o malou subdodavatelskou dílnu, anebo větší výrobní závod. Uživatelé obvykle hlásí roční úsporu mezi 10 a 20 procenty rozpočtu na řezné nástroje díky efektivitě, které lze dosáhnout.
„Odběr nástrojů z výdejních automatů je perfektním řešením zajišťujícím neomezený přístup k nástrojům 24 hodin denně a 7 dní v týdnu,“ říká Jan Úlovec, a dodává: „Přináší také jistotu, že naši zákazníci budou moci dostát termínům jejich odběratelů a současně tak sníží své výrobní náklady.“

www.ceratizit.cz
Foto: CERATIZIT

 
Publikováno: 1. 5. 2023 | Počet zobrazení: 355 článek mě zaujal 72
Zaujal Vás tento článek?
Ano