asseco Aimtec murr

Hyundai míří na Měsíc

Skupina Hyundai Motor Group staví spolu s výzkumnými ústavy v oblasti letectví a kosmonautiky první pilotní vývojový model vozidla pro průzkum měsíčního povrchu.

 

Autonomní high-tech jednotka se solárním nabíjením, systémem tepelného managementu a radiačním stíněním proti záření má maximální hmotnost 70 kg a je navržena jako univerzálně nasaditelná mobilní platforma, která může nést nejrůznější užitečné zatížení.
První vývojový model má být dokončen v druhé polovině roku 2024, reálný operační model roveru schopný vypuštění je plánován na rok 2027. V rámci vývoje roveru budou využity pokročilé technologie v oblasti robotiky a autonomního řízení, systémů pohonu i komponent dobíjení. Komponenty budou tvořit spodní partii měsíčního roveru, která bude po dokončení sloužit jako platforma mobility pro horní část, kde budou umístěny nejrůznější pokročilé technologie pro vědecké vybavení k průzkumu povrchu Měsíce v rámci hledání zdrojů využitelných člověkem. Rover by měl pro uskutečnění svých vědeckých misí přistát poblíž jižního pólu Měsíce.

Foto: Hyundai Motor Group

 
Publikováno: 23. 6. 2023 | Počet zobrazení: 232 článek mě zaujal 50
Zaujal Vás tento článek?
Ano