asseco Aimtec murr

Klávesnice s malými OLED

U mechanické klávesnice PolyKybd nejsou klávesy rozmístěny vertikálně, ale ortolineárně, tzn. v mřížkovém systému, navíc uvnitř každé je malý OLED displej.

 

Přizpůsobitelná klávesnice, o níž informoval server Gizmodo, má pro každou klávesu miniaturní OLED displej, což umožňuje měnit rozvržení písmen na klávesách i během práce pouhým stisknutím tlačítka.
Uvnitř každé poloviny klávesnice je malý procesor Raspberry Pi RP2040, který ovládá jednotlivé OLED klávesy, de facto mini displeje připojené pomocí flex kabelů. K individuálnímu přizpůsobení je možné použít software. OLED klávesy již fungují s různými západními znaky, ale tvůrce projektu, který si říká „thpoll“, pracuje na přizpůsobení glyfů pro více jazyků, včetně japonštiny, korejštiny, arabštiny apod. Klávesnice tak bude schopná zobrazit prakticky jakékoli znaky, které budete chtít. Nyní je již kompatibilní s nejméně 20 nejoblíbenějšími mechanickými spínači.
Stránka projektu klávesnice byla nedávno aktualizována o informaci o nadcházející práci na firmwaru, což by mohlo znamenat, že se připravují hardwarové sady – nebudou však určitě levné.

Foto: Hackaday/thpoll

 
Publikováno: 23. 6. 2023 | Počet zobrazení: 209 článek mě zaujal 34
Zaujal Vás tento článek?
Ano