asseco Aimtec murr

Robotická šachovnice

Systém GoChess vypadá jako každá jiná šachová souprava, ale po připojení k aplikaci přes Bluetooth se změní v magický zázrak: figurky neviditelného soupeře se samy hýbou a reagují na vaše tahy.

 

Pod průsvitným povrchem je spousta malých robotů pohybujících magnetickými figurkami po šachovnici podle tahů vzdálených soupeřů na online šachových platformách v reálném čase. Ti mohou hrát pomocí klávesnice počítače a šachovnice na obrazovce – nemusí tak používat desku GoChess. Uživatelé GoChess pohybují svými figurkami ručně (ale mohou také přimět hrací desku povely, aby to udělala za ně) a magnet v každé z nich je detekován senzory, což umožňuje systému poznat, která figurka byla přesunuta na které pole.
Kromě lidských soupeřů mohou uživatelé hrát také proti AI až na 32 různých úrovní obtížnosti. Bez ohledu na to, kdo nebo co je protivník, se mohou rozhodnout pro využití koučování pomocí barevně kódovaných LED pod každým polem, které se rozsvítí a navrhnou možné, dobré a nejhorší další kroky.
S využitím aplikace při hraní sólo je navíc možné vybrat si k řešení šachové hádanky budující vlastní dovednosti nebo sledovat tahy historických šachových zápasů.

Foto: Particula

 
Publikováno: 20. 7. 2023 | Počet zobrazení: 238 článek mě zaujal 41
Zaujal Vás tento článek?
Ano