asseco Aimtec murr

Skládací dron nebo létající kamera?

Dron Hover Camera X1, vyvinutý firmou Zero Robotics, je obojí zároveň. Zařízení může sloužit k pořizování leteckých selfie, aniž byste si museli pořizovat velkou a složitou kvadrokoptéru.

 

Odklápěcí konstrukce umožňuje složení zařízení X1 na 125g balení o rozměrech 127 x 86 x 31 mm. Díky ochranné kleci kolem vrtulí může vzlétnout z ruky uživatele bez rizika zranění, ve vzduchu je za pouhé tři sekundy.
Dron lze dálkově ovládat nebo nastavit na předprogramované letové režimy a používat i bez dálkového ovládání. Uživatelé si mohou stisknutím tlačítka na dronu vybrat jeden z pěti letových módů: Hover (dron se vznáší na místě), Sledovat (letí za uživatelem a udržuje jej v záběru), Oddálit (začíná u uživatele, poté letí na širší záběr), Orbit (létá v kruhu kolem uživatele a udržuje ho ve středu) a Ptačí pohled (záběr přímo shora). Na jedno nabití vydrží dron ve vzduchu cca 11 minut.
Kamera nabízí rozlišení videa 2,7 K / 30 fps a využívá jak mechanický gimbal, tak elektronickou stabilizaci obrazu. Dokáže pořizovat i 12mpx fotografie, které se, stejně jako videozáznam, ukládají do vnitřní paměti 32 GB. Obraz z kamery je přenášen v reálném čase do aplikace přes Wi-Fi až do vzdálenosti 30 m.

Foto: Zero Robotics

 
Publikováno: 20. 7. 2023 | Počet zobrazení: 245 článek mě zaujal 37
Zaujal Vás tento článek?
Ano