asseco Aimtec murr

Nová indexovatelná destička

Walter představil vyměnitelnou břitovou destičku WL17 v neutrální, pravostranné a levé verzi pro vysoce přesné kopírovací soustružení (profilování).

 
Vyměnitelné břitové destičky WL17 jsou vhodné pro kopírovací soustružení radiálních zápichů až do 30° nebo 50° a axiálních zápichů 30°. Třístranné břitové destičky by měly být náhradou břitových destiček ISO VBMT, VCMT, DCMT, které mají pouze dvě řezné hrany a nižší úroveň stability.
Díky robustnímu systému pozitivního záběru Turn WL nabízejí nové destičky vysokou úroveň stability proti sklonu k vibracím při řezu. Tento systém pozitivního záběru WL využívá inovativní dosedací plochu sintrovanou do základny karbidové destičky, která zapadá do tříkapsového sedla nástroje. Ve srovnání s konvenčními vyměnitelnými destičkami ISO umožňují nové destičky o 50 % vyšší přesnost indexování.
Mezi nástroje, které mohou využít vyměnitelné destičky WL17, patří externí soustružnické držáky Walter Turn W1011-S-P pro automatické soustruhy švýcarského typu a vícevřetenové stroje pro vnitřní profilování, čelní a axiální zapichování. Výhodou je, že ve stejném nástroji lze použít neutrální, pravostranné i levé břitové destičky.
Nástrojový držák umožňuje otáčení směrem k vřetenu i od něj. Používá řezné hrany z obou stran úhlu 35° rohu břitové destičky a běží při vysokých rychlostech posuvu.  Chlazení čela je optimalizováno na držáku nástroje pro efektivní odstraňování třísek.

Foto: Walter
 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 110 článek mě zaujal 25
Zaujal Vás tento článek?
Ano