asseco Aimtec murr

Nové kompaktní 5osé centrum DVF

Pod názvem DVF 4000 představila společnost DN Solutions menší přírůstek do rodiny vertikálních 5osých obráběcích center řady DVF, která zahrnuje kompaktní CNC stroje pro různé pětistranné nebo simultánní 5osé aplikace.

 

Centrum DVF 4000 se dodává standardně s přímo spojeným vřetenem s 15 000 ot/min, poháněným motorem o výkonu 18,5 kW, který generuje točivý moment 118 Nm. Řídicí jednotka Fanuc 31i-B5 Plus umožňuje 5osé simultánní ovládání a poskytuje úplné možnosti tvarování.
Stroj je vybaven vestavěným otočným stolem o průměru 400 mm s vačkovou konstrukcí a nulovou vůlí pro optimální tuhost a rychlost. Otočný stůl je navržen pro maximální efektivitu práce a minimalizuje překážky při obrábění součásti. Automatický měnič dílů s osmi nebo dvanácti paletami poskytuje další produktivitu díky bezobslužnému obrábění.
Každý stroj řady DVF je vybaven automatickým výměníkem nástrojů se servopohonem s kapacitou 40 pozic, který poskytuje výběr nástrojů pro řešení složitých dílů s různými profily. Pro větší univerzálnost jsou k dispozici také zásobníky na 60 a 120 nástrojů. Olejem chlazené vřeteno reguluje teplo, aby se minimalizovaly tepelné problémy. Funkce tepelné kompenzace osy Z shromažďuje data v reálném čase ze šesti senzorů v celém stroji a automaticky vypočítává kompenzaci.
Novinka DVF 4000, která nabízí cenově výhodnou alternativu, byla navržena pro maximální produktivitu a díky kompaktnímu půdorysu je vhodná i do provozů s menší instalační plochou. Pro co nejpřesnější polohování a opakovatelnost je vybavena lineárními stupnicemi na osách X, Y, Z a rotačními stupnicemi na osách B a C.

David Kostolník
Foto: DN Solutions

 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 110 článek mě zaujal 27
Zaujal Vás tento článek?
Ano