asseco Aimtec murr

Italská CNC hi-tech ve stínu Olympu

Mezi stálice v segmentu dodavatelů pro letecký průmysl patří i italská společnost CMS Industries specializující se na výrobu víceosých CNC obráběcích center a strojů pro tvarování za tepla.

 

Italský výrobce označuje své stroje jmény antických božstev, takže v jeho portfoliu se lze setkat s početným pantheonem starořecké mytologie. Ke stěžejním produktům pro segment aerospace tak patří např. 5osá vysokorychlostní obráběcí centra Ares a Athena.

Síla válečníka ve službách letectví
Ares, nesoucí jméno boha války, je obráběcí centrum pro vertikální frézování, ideální pro zpracování kompozitních materiálů, hliníku, lehkých slitin a kovů. Pokročilý design jeho struktur a výsledek neustálých investic firmy do výzkumu a vývoje s přijatými sofistikovanými technologickými řešeními poskytují tuhost a přesnost v průběhu času a výjimečnou dynamiku pohybu, což podle výrobce zajišťuje kvalitu dokončovacích prací, extrémní přesnost důležitou pro nejnáročnější aplikace, jako je právě letecký průmysl, a vysokou úroveň produktivity.
Stroje jsou (podle typu) dodávány v konfiguracích s posuvy os X/Y/Z v rozsahu od 3600/1800/1200 mm (u modelu 3618) do 6000/2600/1200 mm (v případě nejvýkonnějšího modelu 6026). Nabízejí rychloposuvy 80 mm/min os X/Y a 70 mm/min osy Z. Osy B a C mají rozsahy ±120°/270° a rychloposuv 9000°/min.
K výhodám center patří velmi velké pracovní plochy pro maximální produktivitu, které nabízejí velkou prostorovou dostupnost, a široká konfigurovatelnost pracovních oblastí (jednozónový nebo kyvadlový cyklus). Dále pak možnost střídavého obrábění a dostupnost verzí s výsuvnými (APC – Automatic Pallet Change) a otočnými stoly (TR – Table Rotating). K dispozici je také široká škála elektrovřeten. Kromě frézovacích jednotek je možné přidat ultrazvukovou řezací jednotku, která kombinuje obě technologie pro unikátní synergii při zpracování hlavních materiálů.
Za pozornost stojí i funkce CMS Adaptive Technology, integrovaná do ovládání, která výrazně zkracuje doby cyklu na složitých površích, aniž by byla ohrožena kvalita a přesnost povrchové úpravy. Umožňuje obsluze dosáhnout maximálních parametrů úběru materiálu na konkrétním povrchu pouhým vyvoláním příslušného mapování.
Pokročilý design konstrukce a uplatněná technická řešení zaručují tuhost a preciznost v průběhu času, takže špičková povrchová úprava a přesnost obrobků zůstává dlouhodobě stabilní. Ares se podle výrobce může pochlubit nejlepšími parametry ve své kategorii: uvádí až o 23 % vyšší přesnost obrábění, než je dosahováno v dané třídě.

Pod křídly bohyně moudrosti
Vysokorychlostní 5osé CNC obráběcí centrum Athena s pohyblivým můstkem bylo speciálně navrženo pro zpracování kompozitních materiálů. Nabízí výjimečnou dynamiku pohybu pro dosažení vysoké produktivity. Konstrukční řešení umožňuje manipulaci a přepravu bez demontáže jakékoli mechanické části, což zajišťuje kratší dobu pro opětovné spuštění stroje. Pokročilý konstrukční design a kompaktní tuhá konstrukce je navržená tak, aby co nejvíce absorbovala pracovní zdvih, zabraňovala vibracím při obrábění a zajišťovala tak špičkovou kvalitu finálního zpracování. Podobně jako u stroje Ares nabízí i Athena velmi velké pracovní plochy pro maximální volnost výroby a širokou škálu pracovních oblastí (jednozónový nebo tandemový cyklus). Stroj je také k dispozici s otočnými (TR) a s odnímatelnými stoly (APC).
Programovací systém Smart4Cut je určen k optimalizaci dráhy ořezu, interaktivní software, přenosná klávesnice s joystickem a dotyková obrazovka poskytují operátorovi možnost snadno spravovat všechny funkce CNC. Řezací programy mohou být vytvořeny tak, že vycházejí z 3D modelu nebo přímo ze vzorku osazeného na stroji, čímž se automaticky vyloučí všechny zbytečné pohyby a doba cyklu se zkrátí na minimum.
Posuvy osy X činí v závislosti na modelu 2370–5370 mm, u osy Y (1500 a 2000 mm) a v ose Z u všech typů 1200 mm. Rychloposuv osy X je udáván hodnotou 90 m/min, u osy Y činí 60 m/min a pro osu Z pak 40 m/min. Osy B/C mají výkonový rozsah ±120°/360°/min. Vřetena s kapalinovým chlazením nabízejí výkon 8, resp. 8,5 a 10 kW a max. výkon 9, 10 a 12 kW, rychlost 24 000 a 40 000 ot./min.
Pro rychlejší programování a konturování je k dispozici operační jednotka CX5, která umožňuje vyhnout se přenastavovacím operacím. Je charakterizovaná největšími rotačními osami XY na trhu. Nabízí 15% snížení řezných časů a programování konturovacích řezů. Vyhrazená dynamika při zrychlování i brzdění pro všechny fáze řezného cyklu umožňuje snížit reakční dobu a dosáhnout až 13% redukce komplexních časů obrábění díky kratším přemístěním potřebným mezi jednotlivými fázemi.

Vladimír Kaláb
Foto: CMS Industries

 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 112 článek mě zaujal 24
Zaujal Vás tento článek?
Ano