asseco Aimtec murr

Stopkové frézy jako etalon leteckých nástrojů

Monolitní karbidové stopkové frézy HARVI společnosti Kennametal budou zahrnuty jako preferovaný produkt do interního průvodce obráběním společnosti Lockheed Martin.

 

Skupina Operations Technology společnosti Lockheed Martin Aeronautics s globálními partnery v dodavatelském řetězci vytvořila zdroj pro interní operace a inženýrství, který identifikuje nejúčinnější parametry a procesy pro obrábění komponent leteckého průmyslu specifických pro materiály využívané v tomto segmentu.
Kennametal, jako dlouholetý dodavatel firmy Lockheed Martin, s ní řeší, jak dosahovat maximální přesnosti při obrábění. Nyní je jeho portfolio čelních fréz pro řezání kovů HARVI III oficiálně zapsáno v jednom z prestižních dokumentů pro obrábění. Letos firma uvedla na trh novou stopkovou frézu KCSM15A a na podzim se připravuje dále rozšířit svou produktovou řadu HARVI.
Portfolio celokarbidových stopkových fréz HARVI je průmyslovým základem v kategorii nástrojů určených pro práci s těžko obrobitelnými materiály pro letectví a kosmonautiku, jako je titan, Inconel aj., kdy stopkové frézy této řady prokazatelně šetří čas i náklady v aplikacích letecké výroby díky velké rychlosti úběru a delší životnosti nástroje. K speciálním funkcím, které se podílejí na vysoké produktivitě stopkových fréz, patří zejména zkroucená řezná hrana HARVI 1 TE pro zvýšenou stabilitu rohů a špičkové operace rampování, antivibrační a antifrikční technologie, a nestejnoměrně dělené břity umožňující tlumení vibrací a vysokou rychlost posuvu.
Nedávno firma doplnila své portfolio obráběcích nástrojů o osm nových produktů, které nabízejí zlepšený výkon, odolnost proti opotřebení a produktivitu pro širokou škálu aplikací. Novinky navíc rozšiřují stávající platformy při poskytování nové úrovně efektivity, produktivity a výkonu v různých aplikacích.

David Kostolník
Foto: Kennametal

 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 110 článek mě zaujal 24
Zaujal Vás tento článek?
Ano