asseco Aimtec murr

Výkonné frézování s dlouhým vyložením

Mezi nástroje určené pro využití v leteckém a kosmickém průmyslu pro opracování houževnatých materiálů se zařadila i nová fréza firmy Seco Tools s označením JS754 Stub.

 

Řada JS754 Stub je k dispozici s rohovým sražením či rádiusem v průměrech 3–16 mm a čistě válcovými stopkami nebo v provedení Weldon. Tato čtyřbřitá fréza je navržena pro soustružnicko-frézovací centra či multitaskingové stroje a kombinuje prověřenou řeznou geometrii JS754 s unikátním povlakem HXT pro vysokovýkonné obrábění.
Aby bylo možné vyrovnat se s náročnými a nestabilními podmínkami, které způsobují dlouhá vyložení, mají monolitní frézy JS754 Stub kratší břity, které maximalizují využití nástrojů a prodlužují jejich životnost o 20–40 %. Zkrácená délka těchto fréz přináší vyšší pevnost a snižuje vibrace pro lepší stabilitu obrábění na hlavních i sekundárních vřetenech, frézovacích hlavách či jednotkách s naháněnými nástroji. Díky své konstrukci se řada JS754 Stub ideálně hodí pro náročné aplikace v materiálech ISO M (nerezová ocel) a S (superslitiny a titan).
Mnohé varianty víceúčelových CNC strojů mají relativně malý pracovní prostor, který do značné míry znemožňuje využívání delších monolitních karbidových fréz. Kratší nástroje řady JS754 Stub osazené na sekundárních vřetenech těchto strojů zaujímají méně prostoru a pomáhají tak eliminovat tyto problémy.
Tato řada fréz tak nabízí vyšší volnost pohybů pro snadné manévrování kolem obrobků a dovoluje tak maximálně využívat všech možností víceúčelových obráběcích strojů, včetně kratší doby přípravy a lepší kvality dílců. Zaručuje také výbornou flexibilitu pro výrobu dílů na jediné upnutí.

Jan Přikryl
Foto: Seco

 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 154 článek mě zaujal 35
Zaujal Vás tento článek?
Ano