asseco Aimtec murr

Profika pomáhá s automatizací

Na konci května pořádala společnost Profika ve svém sídle v Benátkách nad Jizerou tradiční den otevřených dveří, který se zaměřil na možnosti, jak výrobu automatizovat.

 
Usnadnit automatizaci mohou i robotizované buňky, jež Profika zařadila do svého portfolia z vlastního vývoje. Na podzim by měla nabídku rozšířit zcela nová robotická buňka s jednoduchou obsluhou, určená speciálně pro firmy, které s robotizací teprve začínají.
Na akci Profika představila také dvě horké novinky od korejské značky Hyundai WIA, kterou výhradně zastupuje pro český i slovenský trh. Prvním bylo vysoce přesné 5osé hi-tech vertikální obráběcí centrum XF6300, vynikající svým výkonem v oblasti obrábění kompozitních nebo těžkoobrobitelných materiálů a forem s požadavkem na vysokou přesnost a zrcadlový povrch.
Jde o skutečnou špičku ve své kategorii, a to nejen díky konstrukci a osazením nejmodernějšími prvky, ale i použitím řídicích systémů pro nasazení v Průmyslu 4.0. Hlavní uplatnění by měl stroj nalézt v leteckém, automobilovém a zbrojním průmyslu, ale obecně všude tam, kde je kladen důraz na maximální efektivitu a kvalitu zpracování.
Další novinkou, kterou mohli návštěvníci Open House vidět naživo, byl soustruh SE2200LMS vybavený robustním BMT revolverem s rychlou indexací, do něhož lze upnout až 24 nástrojů. Stroj disponuje jednoduchým ovládáním pomocí velkého 15“ monitoru, který umožňuje snadné vytvoření programu včetně přehledné simulace. Soustružnické centrum je ideální jak pro obrábění z tyče, tak přírubové polotovary. Vysoká tuhost litinového lože, zesílené uložení vřetena a suportů zkracuje výrobní časy, eliminuje vibrace a tím zvyšuje životnost nástrojů a zlepšuje obráběný povrch.
Návštěvníky zaujaly i nové softwarové funkce strojů, jako třeba přímé napojení na sběr dat či možnost sledování výroby na mobilním telefonu a dialogové nadstavby řídicích systémů pro zjednodušení tvorby výrobních programů.
 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 146 článek mě zaujal 35
Zaujal Vás tento článek?
Ano