asseco Aimtec murr

Nový rekordman na vlnách

Z finské loděnice Meyer Turku se vydala na moře k testům největší výletní loď na světě. Obří plavidlo s názvem Icon of the Seas je dlouhé 365 m a jeho hmotnost 250 800 tun je ekvivalentem asi 25 eiffelovek.

 

Ikona moří pojme až 5610 cestujících, o jejichž komfort se bude starat 2350členná posádka. Po náročných testech je první plavba naplánovaná na leden příštího roku. Jde i o první loď ve flotile Royal Caribbean International poháněnou zkapalněným zemním plynem (LNG) a technologií palivových článků.
Oceánské monstrum nabízí 28 různých typů ubytování a rozsáhlejší prostory pro větší skupiny cestujících. Ti mají k dispozici pestrou nabídku komfortního pobytu na moři: Více než 40 různých restaurací, barů či clubů, kde se mohou najíst, napít a pobavit, největší plovoucí aquapark s šesti tobogány, sedm bazénů a devět vířivek.
Celkem 20 palub a osm různých tematických oblastí má uspokojit všechny typy rekreantů, přičemž některé části lodi jsou určeny hlavně pro mladé rodiny, do jiných prostor pak mají přístup výhradně dospělí.
Nový oceánský gigant vystřídá na rekordní pozici dosavadní největší výletní loď na světě: Wonder of the Seas (Zázrak moří), další plavidlo z flotily americké společnosti, které bylo spuštěné na vodu teprve loni a je kratší jen zhruba o tři metry a má o dvě paluby méně.

Foto: Royal Caribbean International

 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 184 článek mě zaujal 33
Zaujal Vás tento článek?
Ano