asseco Aimtec murr

Bunda s klimatizací

Nike vyvinula na základě dat mapy tepla a potu, které vykazují různé vzory mezi sportovci, genderově specifické bundy Aerogami, vybavené systémem odvětrávání.

 

Existuje řada oděvů s nastavitelnými ventilačními otvory, ale všechny vyžadují, když vám začne být horko, jejich ruční otevření, což při běhu není moc pohodlné. U novinky Nike experimentuje s intuitivnější formou ventilace. Větrací otvory se otevřou automaticky, když se nositel začne potit a nabídnou tak chladicí funkci bez škubání za zipy a bez potřeby baterie nebo jakékoli elektroniky. Ventilační otvory, vedoucí přes hrudník a zadní část bundy, využívají film reagující na vlhkost, který se při kontaktu s potem roztahuje nebo smršťuje. Když se běžec začne potit, průduchy se otevřou a zajistí proudění chladicího vzduchu, po vychladnutí se opět uzavřou. Tento koncept by měl běžcům pomoci udržet větší komfort během aktivit v chladném počasí.
Kromě tohoto unikátního systému je bunda vybavena tkaninou Nike Storm-Fit ADV odolnou vůči povětrnostním vlivům, aby ochránila specifické oblasti těla.

Foto: Nike

 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 209 článek mě zaujal 38
Zaujal Vás tento článek?
Ano