asseco Aimtec murr

Škodě Group se na kolejích daří

Australské Melbourne, město s jednou z největších tramvajových sítí světa, nakoupí od Škody Group motory pro nové tramvaje, které jim dodá francouzský Alstom. Škodovka pro ně vyrobí až 1120 trakčních motorů za zhruba 310 mil. Kč.

 
Jde o první kontrakt plzeňských strojíren v Austrálii. Nedávno Škoda Group oznámila hned několik nových kontraktů, např. zakázku na osm souprav metra do Sofie, nebo deset obousměrných tramvají pro italské Bergamo, pro něž zajistí i tříletý kompletní servis.
Svůj dosud největší kontrakt v hodnotě přesahující 24 mld. Kč získala Škoda na modernizaci a údržbu nejméně 280 lokomotiv pro Egyptské státní dráhy ENR, a až patnáctiletý následný full-servis. Lokomotivy projdou zásadní revizí a obměnou komponent, dojde i ke kontrole a úpravám systému nadřazeného řízení TCMS a na závěr i k jejich významné designové přestavbě.
V Kazachstánu chce firma vyrábět tramvaje a trolejbusy na základě podepsané rámcové dohody o budoucí investici, jejímž cílem je umístění části výroby a servisu právě do Kazachstánu. Pro českou skupinu by to byl momentálně jediný výrobní program v Asii poté, co se stáhla z ruského podniku Škoda-Sinara, zároveň druhý závod mimo území ČR po Finsku, kde se dceřiná firma Škoda Transtech specializuje na produkci nízkopodlažních tramvají a dvoupatrových kolejových vozů.
 
Publikováno: 16. 10. 2023 | Počet zobrazení: 111 článek mě zaujal 28
Zaujal Vás tento článek?
Ano