asseco Aimtec murr

Jediná pozná svého střelce

Americká firma Biofire přichází s první zabezpečenou chytrou pistoli, která využívá unikátní biometrický systém pro odemčení a zamčení zbraně.

 

Systém Biofire Smart Gun odemkne chytrou zbraň výhradně jejímu oprávněnému uživateli a uzamkne se v okamžiku, kdy opustí jeho ruku, aby se zabránilo jejímu zneužití.
Biometrický engine Guardian využívá nejmodernější kapacitní identifikace otisků prstů a 3D systémy rozpoznávání obličeje k bleskovému ověření identity. Zbraň je tak pouhým zvednutím okamžitě odemčena, nejsou potřeba žádné kódy ani tlačítka. Vždy dokáže rozpoznat svého majitele, i když má rukavice nebo pokrývku obličeje. Je také možné zaregistrovat další uživatele a poskytnout tak přístup k chytré pistoli např. členům domácnosti. Výchozí chování zbraně si uživatel může přizpůsobit osobním preferencím včetně laseru a indikátorů stavu.
Bezpečná technologie fire-by-wire se šifrovaným řízením palby je novinkou v technologii ručních zbraní. Elektronika zajišťuje, že nikdo nemůže obejít její biometrické údaje, takže i když je ukradena, nelze ji nikdy použít. Zbraň nemá žádnou bezdrátovou konektivitu a biometrické údaje uživatele ji nikdy neopustí, přístup k nim nemá ani výrobce. Vysoce odolná dobíjecí baterie pistole vydrží měsíce na jedno nabití.

Foto: Biofire

 
Publikováno: 16. 10. 2023 | Počet zobrazení: 182 článek mě zaujal 33
Zaujal Vás tento článek?
Ano