asseco Aimtec murr

Se zimními novinkami chladí ALCAR i ceny

Na tiskové konferenci, kterou společnost ALCAR BOHEMIA uspořádala před zimní sezónou, předvedl Libor Rajdl, šéf firmy, zcela nové designy kol. V rámci své tradiční akce Elegance i v zimě firma cenově zatraktivnila osm vybraných designů vhodných pro zimní provoz.

 

Mezi nejvyhledávanější značky litých kol mezi českými motoristy patří modely Dezent a Dotz. Druhá jmenovaná značka Dotz nabízí i netradiční designy pro vozy 4x4, aby i na nezpevněných cestách a drsném prostředí mohla vyniknout krása designu kola. Právě litá kola Dotz 4x4 Dakar v novém bronzovém odstínu dokáží vypíchnout linie těžkých SUV, jako jsou např. Ford Ranger, Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Land Rover a další. Tato odolná kola s nosností 1150 kg a robustním vzhledem, jsou k dispozici v rozměru 7 x 16 palců.
Šestice nových litých kol značky Dezent zahrnuje designy AR, KB a KC vždy ve dvou variantách. Design AR dark se vyznačuje symetrickým provedením elegantních dvojitých paprsků v kombinaci leštěné čelní plochy a černého laku, který individualizuje vzhled e-vozidel, jako Cupra Born, Mustang Mach-E nebo VW ID.Buzz. Varianta AR black dodává vozu čistou sportovní vizualitu.
Design KB vyzařuje dynamiku zakřivených a rozšiřujících se pěti paprsků buď v klasickém stříbrném odstínu (KB silver), nebo v černém laku s leštěnými čelními plochami (KB dark).
Originální je i design KC s dvojitými paprsky, který je nově s 6děrovým uchycením ve variantách black a dark s nosností až 1350 kg. Díky rozměrům od 16 do 18 palců je mohou využít i velká vozidla, jako jsou Toyota Land Cruiser nebo Hilux, Mitsubishi L200 či MB Sprinter.    
Všechny nové designy disponují schválením ECE v originálním rozměru a výjimečně odolným třívrstvým lakem odolávajícím zimním provozním podmínkám.

Dojezdová a hybridní kola
Zcela nový produkt, který je nyní v sortimentu značky, jsou dojezdové sety v praktickém obalu na zip. Sety zahrnují dojezdové kolo s litým nebo ocelovým diskem, zvedák a kolový klíč. Tímto počinem ALCAR reaguje na absenci rezervního kola v nových vozech. V nabídce je široká škála těchto kol, aby dokázala pokrýt všechna běžně jezdící vozidla na našich silnicích.
Nová jsou také hybridní kola 2.0, která se od původních „hybridů“ liší vylepšením přechodu mezi diskem a ráfkem kola, takže disk kola tvoří zároveň vnější lem ráfku, jak je tomu u litých kol. Navíc přibyly nové designy hybridních verzí se zvýšenou odolností svrchního laku, které jsou na výběr v rozměrech od 15 do 17 palců v atraktivní cenové relaci.

To nejlepší na konec – Elegance v zimě
Osm designů kol, které se dostaly do výběru tradiční akce Elegance i v zimě, získalo také atraktivní cenovku. Všechna kola je možno si díky unikátnímu 3D konfigurátoru na www.alcar.cz vizuálně vyzkoušet navolením „svého“ modelu auta. A pokud si zájemce objedná sadu litých kol značek AEZ a Dotz do 30. 11. 2023, může získat zdarma k tomu bezpečnostní šrouby či matice Sicuplus.
A protože se mění způsob fungování STK směrem ke spolehlivějšímu posuzování technických nedostatků vozidel, nemusí se motoristé s homologovanými koly od ALCARu obávat prohlídky STK, policejní kontroly ani při uplatňování škodní události u pojišťovny. Vedle tříleté záruky se mohou spolehnout i na vystavení Typového listu k zakoupeným litým kolům zdarma, a v případě potřeby i po mnoha letech od jejich koupě.

Petr Kostolník
Foto: ALCAR BOHEMIA

 
Publikováno: 19. 10. 2023 | Počet zobrazení: 85 článek mě zaujal 17
Zaujal Vás tento článek?
Ano