asseco Aimtec murr

Inovativní post processing zajišťuje firmě trvalý úspěch

Od začátku letošního roku využívá poměrně mladé oddělení 3D tisku v mladoboleslavské firmě Aufeer Design technologie S1 a M1 Basic od společnosti AM Solutions - 3D post processing technology.

 

Se zařízením S1 a M1 Basic dosahuje firma nejen kvalitních a konzistentních výsledků post processingu, ale díky automatizovanému provozu také šetří mnoho času a finančních prostředků.
Společnost Aufeer Design se sídlem v Praze je součástí skupiny Aufeer a jako středně velká firma nabízí řadu technických řešení, zejména pro automobilový průmysl. Ve svém inovačním centru vyvíjí modely, makety i prototypy pro zákazníky z celého světa a v úzké spolupráci se svými inženýry vyvíjí praktické návrhy a výrobky s vysokou hodnotou.
Díky nedávno založenému oddělení 3D tisku vytváří unikátní plastové komponenty pomocí technologie tisku SLS. Tomáš Klepl, manažer aditivní výroby ve společnosti Aufeer Design, vysvětluje: „Naše oddělení je zatím velmi mladé, ale očekáváme, že se bude rychle rozvíjet. Otevírají se nám totiž zcela nové obchodní příležitosti a automatizovaný post processing je jednoznačně klíčem k našemu úspěchu. Stáváme se rychlejšími, nákladově efektivnějšími a dosahujeme vysoce kvalitních a naprosto konzistentních výsledků post processingu. To vytváří důvěru našich zákazníků v aditivní výrobu."
Společnost Aufeer Design zaujala na výstavě formnext profesionální prezentace firmy AM Solutions, která patří do skupiny Rösler Oberflächentechnik, kde její odborníci rychle pochopili, co Aufeer Desing hledá. A díky místnímu partnerovi byla komunikace s nimi velmi snadná.

Kratší doba zpracování a vyšší kvalita
Jen několik týdnů po výstavě formnext byly dodány a uvedeny do provozu systémy post processingu S1 a M1 Basic ve společnosti Aufeer Design. Ve srovnání s jinými řešeními dostupnými na trhu provádí multifunkční systém S1 obě fáze procesu čištění a povrchové úpravy v jediném stroji. Tato prostorově úsporná koncepce poskytuje nejen prostor pro jeden další stroj, ale přináší také až 50procentní úsporu nákladů.  Kromě toho lze procesní fáze čištění a povrchové úpravy provádět s jedním tryskacím médiem. Není tedy nutná žádná výměna médií a riziko kontaminace – pokud by se používala dvě různá média – bylo zcela eliminováno.
Naprosto rovnoměrné a přesné otáčení obrobků v zařízení S1 zaručuje šetrné zpracování a vysoce konzistentní výsledky dokončování. Díky velmi účinnému integrovanému systému recyklace a čištění má polystyrenové tryskací médium nízkou míru opotřebení. Tím se minimalizuje množství odpadu a výsledkem je udržitelnější proces.
M1 Basic, cenově výhodný samostatný systém post processingu, se používá k vyhlazování povrchu a leštění různých součástí.
„Zatímco v minulosti se naše operace post processingu musely provádět ručně, systémy S1 a M1 Basic tuto práci zvládnou za zlomek času. Naši kolegové mají nyní mnohem více času na produktivnější činnosti," uzavírá Tomáš Klepl a dodává: „Kromě toho je nyní kvalita povrchové úpravy našich AM komponent podstatně lepší. To nám umožňuje nabízet našim zákazníkům další produkty a služby."
Na základě pozitivních zkušeností se zařízeními S1 a M1 Basic plánuje společnost Aufeer Design instalaci dalších systémů post processing od společnosti AM Solutions.

Více informací na www.solutions-for-am.com.

www.rosler.com
Foto: Aufeer Design

 
Publikováno: 19. 10. 2023 | Počet zobrazení: 87 článek mě zaujal 20
Zaujal Vás tento článek?
Ano