asseco Aimtec murr

Z Nošovic vyjíždějí e-auta nové generace

Korejská automobilka Hyundai zahájila v srpnu v Nošovicích sériovou výrobu nové generace svého elektromobilu Kona se dvěma kapacitami baterií.

 
Nová Kona, která má nastavený rychlostní limit na 180 km/h, bude nabízena s kapacitou akumulátorů 48,4 a 65,4 kWh. Výkonnější verze by měla nabídnout dojezd téměř 500 km (490 km) a k dobití na 80 % kapacity baterie má vozidlu stačit zhruba 40 minut.
Vůz je vybaven mj. systémem automatického či manuálního korigování teploty článků, což umožní při jejich předehřátí před příjezdem k dobíjecí stanici okamžitě využít garantovaný dobíjecí výkon. Součástí nové Kony i všech plánovaných modelů bude platforma ccNC – connected car Navigation Cockpit. Jde tak o první model značky Hyundai, který je tímto novým navigačním kokpitem s aktualizacemi softwaru nové úrovně OTA (Over The Air) vybaven, a poprvé také asistentem pro jízdu na dálnici Highway Driving Assist 2.0, který kombinuje asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a inteligentní tempomat založený na navigaci. Systém využívá senzory a mapové podklady k umožnění autonomní jízdy a automaticky upravuje rychlost, když je nastaven tempomat. Součástí výbavy jsou i pokročilé bezpečnostní prvky, jako např. různé asistenční systémy pro řidiče detekující riziko kolize a schopné vůz automaticky zabrzdit apod.
 
Publikováno: 19. 10. 2023 | Počet zobrazení: 169 článek mě zaujal 30
Zaujal Vás tento článek?
Ano