asseco Aimtec murr

Ovládání hlasem místo ťukání na displej

Společnost Continental zahájila spolupráci s Google Cloud a představila vizi integrace generativní umělé inteligence do počítače na palubě automobilů.

 

Vysoce výkonný chytrý počítač, tzv. HPC, který Continental představil na IAA v Mnichově, se začleněnou technologii Google Cloud, umožní řidičům přirozeným způsobem komunikovat s vozidlem.
Generativní AI nalezne správné informace a zodpoví i otázky, přičemž systém se neustále učí, zdokonaluje a přizpůsobuje preferencím uživatele. Firma předpokládá, že řešení bude připraveno do výroby už za 18 měsíců, a deklarovaná vize auta založeného na softwaru se tak stane realitou.
Řidiči budou moci díky systému Google Cloud na bázi AI se svým vozem mluvit, zeptat se na řadu různých informací. Systém pak dohledá detailní údaje v reálném čase a řidiči je přehraje. Uživatel může také pokládat doplňující dotazy, bez nutnosti znovu uvádět celý kontext – generativní AI si umí souvislosti správně interpretovat. Continental zajistí, že systém bude mít přístup ke konkrétním informacím o vozidle, jako je např. návod k obsluze a AI tak bude moci řidiči poradit, kde se nachází USB port nebo na jaký tlak mají být správně nahuštěny pneumatiky, když je vůz plně naložený.

Foto: Continental

 
Publikováno: 19. 10. 2023 | Počet zobrazení: 190 článek mě zaujal 33
Zaujal Vás tento článek?
Ano